Főoldal > EGÉSZSÉG > Így gondozd a karácsonyfát! – videóval

Így gondozd a karácsonyfát! – videóval

karácsonykarácsonyfa
0

Írta:

Az élő karácsonyfa gyökérzetét zsá-vászonnal borított földlabda védi. A karácsonyi ünnepekre választott földlabdás fát lehetőség szerint 10 napnál hosszabb ideig ne tartsd a lakásban, mert a növény károsodhat. A fát az ünnepek után érdemes kiültetni a kertbe vagy a közeli erdőbe. Az ültetés előtt azonban hagyj elég időt a fának az akklimatizálódáshoz. Tartsd hűvös helyen, […]

Az élő karácsonyfa gyökérzetét zsá-vászonnal borított földlabda védi. A karácsonyi ünnepekre választott földlabdás fát lehetőség szerint 10 napnál hosszabb ideig ne tartsd a lakásban, mert a növény károsodhat. A fát az ünnepek után érdemes kiültetni a kertbe vagy a közeli erdőbe. Az ültetés előtt azonban hagyj elég időt a fának az akklimatizálódáshoz. Tartsd hűvös helyen, garázsban, pincében, amíg hozzászokik a hidegebb hőmérséklethez. Figyelj arra, hogy a gyökérzetet ne érje fagy ezen időszak alatt.

Amikor a fenyőt kiülteted, figyelj arra, hogy a kiásott gödör legalább a másfél-kétszerese legyen a fenyő földlabdájának, azaz lazított föld vegye körül a növényt, így tudnak a gyökerei kellően megerősödni.

Videónkból még többet megtudhatsz a karácsonyfa szakszerű gondozásáról!

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X