Főoldal > EGÉSZSÉG > Így tüntesd el a ráncokat és bőrhibákat egyszerre!

Így tüntesd el a ráncokat és bőrhibákat egyszerre!

foltokráncszépség
0

Írta:

Az eljárást 3-4 hetente több alkalommal kell ismételni, ha idén elkezdjük, jó esélyünk van rá, hogy tavaszra éppúgy megújulhatunk, mint a természet. A ráncosodás harmincon túl kezdődik – A ráncok több tényező hatására alakulnak ki. A környezeti hatások közül legjelentősebb a napfény UV-A tartománya, de szerepet játszanak még a belső hatások, anyagcsere folyamatok, a mimikai […]

Az eljárást 3-4 hetente több alkalommal kell ismételni, ha idén elkezdjük, jó esélyünk van rá, hogy tavaszra éppúgy megújulhatunk, mint a természet.

A ráncosodás harmincon túl kezdődik

– A ráncok több tényező hatására alakulnak ki. A környezeti hatások közül legjelentősebb a napfény UV-A tartománya, de szerepet játszanak még a belső hatások, anyagcsere folyamatok, a mimikai izmok működése, a bőr kötőszövetének változása. Megkülönböztetünk dinamikus és statikus ráncokat. A dinamikus ráncok különböző érzelmek kifejezésekor jelennek meg arcunkon (nevetés, csodálkozás, harag, stb.) és nyugalmi fázisban eltűnnek, a bőr kisimul. Egyeseknél bizonyos izmok tónusa fokozódik, így nyugalmi állapotban is fennmarad a kialakult bőrredő, ez már állandó ráncként látható. Finomabb, statikus ráncok a vízhiányos, romló kötőszövetű bőrnél jelentkeznek. Idővel a bőr mindenképpen elveszíti rugalmasságát, mert egyre kevesebb kollagén és elasztin termelődik, valamint a vízmegkötő képessége is csökken. Már a harmincas években beindul ez a folyamat, látványos fokozódásra pedig ötven év felett elkerülhetetlenül sor kerül – foglalja össze dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász szakorvos. – A bőr öregedése biológiai folyamat, de lassítani vagy a már megjelent ráncokat mérsékelni lehetséges.

0022960_1.jpg ()

Ráncfeltöltés belülről

Az egyik legmodernebb lézeres technika egyedülálló módon egyesíti a lézer, a villanófény és a rádiófrekvencia hatásait. Az optikai energia éri el először a bőr felszínét és megcélozza a kezelni kívánt bőrréteget, melyet a bőrgyógyász ezután a rádiófrekvencia segítségével tovább melegít, így megsokszorozva a fény terápiás hőhatását, anélkül, hogy a bőrfelszínt károsítaná. Ez a technikai újítás különbözteti meg az eljárást az eddig alkalmazott kezelésektől. Ráadásul a rádiófrekvenciás elektróda talpain keresztül a felmelegedés is folyamatosan mérhető, és ha ez egy beállított érték fölé kerül, akkor a kezelőfej automatikusan leáll. Az eredmény egy gyors, fájdalommentes és szinte azonnali bőrfeszesítés. A kezelés rögtön összehúzza a kollagénrostokat, később pedig segít újraépíteni a kollagén-szerkezetet, fokozza a kollagén termelődését, így teszi simábbá, rugalmasabbá a bőrt.

Egy kezelésben hármas hatás

Ma már elérhetőek olyan gépek, amelyek egy kezelés során, a kezelőfejek cseréjével hármas hatást képesek produkálni, innen származik a Triniti elnevezés.

  • Először a bőrfelszínt célozzák meg, színkorrekció történik, amely különösen rozácea, pigmentfoltok és teleangiektázia (tágult erek) esetén eredményez látványos változást. A hatásmechanizmus alapja az, hogy az adott fényenergia nagymértékben nyelődik el a vörösvértestek és a pigmentek festékanyagában, míg a bőr többi alkotójában alig.
  • A második, a bőrfeszesítő hatás úgy alakul ki, hogy az alkalmazott infravörös fény azonnal összehúzza a kollagénrostokat, és néhány kezelés után már az egész kollagén-szerkezet átépülését segíti, feszesítve az arc és a nyak bőrét.
  • A harmadik hatás, az úgynevezett frakcionált ránctalanítás a mély ráncok kezelésére alkalmas, és szintén a hám és kollagénrostok regenerációját eredményezi.

A kombinált, bőrkímélő technikának köszönhető, hogy a Triniti eljárás az „ebédidőben is elvégezhető bőrfiatalító módszerek” közé tartozik, hiszen a gyors, látható hegek nélküli kezelések után ugyanúgy folytatódhat a nap, mintha mi sem történt volna.

Forrás: www.orvostkeresek.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X