Általában minden embert 2-3 évente lever a lábáról az influenza. Akik egészségesen táplálkoznak, könnyebben átvészelik ezt a kellemetlen időszakol – vélik a kutatók. Sven-David Müller berlini táplálkozáskutató szerint azoknak az influenzásoknak akik helytelenül táplálkoznak vagy alultápláltak, jelentősen rosszabb az ellenálló-képességük. Az influenzaszezonban nagyon fontos, hogy a napi táplálék ne csak elegendő mennyiségű, de jó minőségű is […]
Általában minden embert 2-3 évente lever a lábáról az influenza. Akik egészségesen táplálkoznak, könnyebben átvészelik ezt a kellemetlen időszakol – vélik a kutatók. Sven-David Müller berlini táplálkozáskutató szerint azoknak az influenzásoknak akik helytelenül táplálkoznak vagy alultápláltak, jelentősen rosszabb az ellenálló-képességük. Az influenzaszezonban nagyon fontos, hogy a napi táplálék ne csak elegendő mennyiségű, de jó minőségű is legyen.
Milyen ételeket fogyassz?
- Figyelj a megfelelő fehérjebevitelre, mert számos, a szervezet ellenálló-képességében résztvevő sejt fehérjéből épül fel. Sok fehérjét tartalmaz a sovány túró, marhahús, tojás, csirkemell, de számos halfajtában is nagy mennyiségben található fehérje, ilyen például a lazac.
- Az immunrendszer megerősítése szempontjából nélkülözhetetlen a cink is. Ez a nyomelem erősíti a sejteket. Egy felnőtt embernek naponta legalább 15-20 mg cinkhez kellene jutnia. Különösen sok cink található az osztrigában, különféle gombákban és a marhasteakben.
- A méz antibiotikus hatású, de ne forró tejbe vagy vízbe tedd, mert hatóanyagai nem tudják kifejteni hatásukat.
- A kiwi, a mandula és a mogyoró gazdag vitaminban és ásványi anyagokban, így ezeket a finomságokat se hagyd ki az étrendedből. Figyelj arra, hogy a mandula és a mogyoró nagy mennyiségben hizlal.