Főoldal > EGÉSZSÉG > Itt az influenza! Így erősítsd az immunrendszered!

Itt az influenza! Így erősítsd az immunrendszered!

egészséginfluenzajárványvírusvitamin
0

Írta:

Általában minden embert 2-3 évente lever a lábáról az influenza. Akik egészségesen táplálkoznak, könnyebben átvészelik ezt a kellemetlen időszakol – vélik a kutatók. Sven-David Müller berlini táplálkozáskutató szerint azoknak az influenzásoknak akik helytelenül táplálkoznak vagy alultápláltak, jelentősen rosszabb az ellenálló-képességük. Az influenzaszezonban nagyon fontos, hogy a napi táplálék ne csak elegendő mennyiségű, de jó minőségű is […]

Általában minden embert 2-3 évente lever a lábáról az influenza. Akik egészségesen táplálkoznak, könnyebben átvészelik ezt a kellemetlen időszakol – vélik a kutatók. Sven-David Müller berlini táplálkozáskutató szerint azoknak az influenzásoknak akik helytelenül táplálkoznak vagy alultápláltak, jelentősen rosszabb az ellenálló-képességük. Az influenzaszezonban nagyon fontos, hogy a napi táplálék ne csak elegendő mennyiségű, de jó minőségű is legyen.

Milyen ételeket fogyassz?

  • Figyelj a megfelelő fehérjebevitelre, mert számos, a szervezet ellenálló-képességében résztvevő sejt fehérjéből épül fel. Sok fehérjét tartalmaz a sovány túró, marhahús, tojás, csirkemell, de számos halfajtában is nagy mennyiségben található fehérje, ilyen például a lazac.
  • Az immunrendszer megerősítése szempontjából nélkülözhetetlen a cink is. Ez a nyomelem erősíti a sejteket. Egy felnőtt embernek naponta legalább 15-20 mg cinkhez kellene jutnia. Különösen sok cink található az osztrigában, különféle gombákban és a marhasteakben.
  • A méz antibiotikus hatású, de ne forró tejbe vagy vízbe tedd, mert hatóanyagai nem tudják kifejteni hatásukat. 
  • A kiwi, a mandula és a mogyoró gazdag vitaminban és ásványi anyagokban, így ezeket a finomságokat se hagyd ki az étrendedből. Figyelj arra, hogy a mandula és a mogyoró nagy mennyiségben hizlal. 

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X