Főoldal > EGÉSZSÉG > Leleplezzük, milyen a párkapcsolatod!

Leleplezzük, milyen a párkapcsolatod!

férfipárkapcsolatszerelem
0

Írta: and

A konfliktuskeresők Kapcsolatukat látványos veszekedések kísérik, amelyek gyakorta semmiségekből indulhatnak ki, a női oldalon mégis óriási hisztikig, a férfifronton pedig őrjöngésig és csapkodásig fajulhatnak. „Közönségük” azt hiheti, hogy egy megrendezett jelenet nézőivé váltak, pedig szó sincs erről, mivel számukra ilyenkor megszűnik a külvilág. Egyébként is szívesen fecsegik ki a mások számára intimnek számító titkaikat, és […]

A konfliktuskeresők

Kapcsolatukat látványos veszekedések kísérik, amelyek gyakorta semmiségekből indulhatnak ki, a női oldalon mégis óriási hisztikig, a férfifronton pedig őrjöngésig és csapkodásig fajulhatnak. „Közönségük” azt hiheti, hogy egy megrendezett jelenet nézőivé váltak, pedig szó sincs erről, mivel számukra ilyenkor megszűnik a külvilág. Egyébként is szívesen fecsegik ki a mások számára intimnek számító titkaikat, és bár nagyon szórakoztató társaságnak tűnnek, mellettük mindig a levegőben feszül a botrány kirobbanásának lehetősége. Ugyanakkor, ha a már-már szakításra hajazó nyilvános botrány másnapján hogylétük felől érdeklődünk, ne lepődjünk meg, ha ezt a választ kapjuk: „Minden a legnagyobb rendben.”
– Mi köti össze őket? Náluk elsősorban a fizikai törvények uralkodnak. A konfliktuskeresők számára a veszekedés a szenvedélyes szexuális együttlét előjátéka, vagyis egyfajta afrodiziákum. A jó szex persze hosszútávon nyereség, de e kapcsolatok tartóssága mégis kérdéses, hiszen a konfliktuskeresők könnyen felemésztődhetnek az örökös lobogásban, miközben a „szürke” hétköznapokban alig-alig találnak örömet egymásban. Sok közöttük az újrakezdő, vagyis szakításukat gyakran békülés követi, hiszen a különlét és az időleges távolság növelheti szenvedélyüket. Ám az öröm nem tart sokáig, mert amint újra együtt vannak, kezdődik minden elölről…
– A sztárvilágból: Jennifer Lopez és Marc Anthony

A maguknak valók

Akik nem ismerik őket, aligha gondolnák, hogy ők ketten egy párt alkotnak. A széles publikum előtt ugyanis eszük ágában sincs kimutatni az érzelmeiket, így nehezen hihető, hogy olyan kapcsolatról van szó, amelyben a felek szinte olvasnak egymás gondolataiban. Bár olykor zéró erotikát feltételezünk róluk, ne ítéljünk elsőre, mert ők valóban a kapcsolatban teljesednek ki, nem pedig a külvilágnak akarnak bizonyítani. Persze ez nem jelenti azt, hogy külön-külön rém unalmas emberek, és abban is biztosak lehetünk, hogy a buliról együtt fognak távozni – no nem kéz a kézben, de teljes biztonsággal és mély nyugalommal.
– Mi köti össze őket? A bizalom megszilárdításához nélkülözhetetlen együtt töltött évek állnak mögöttük. Pár-identitásuk erős, még ha ezt nem is fitogtatják örökös „cuncimókusozással”. Ha pedig kikerülnek a négy fal közül, kimondottan élvezik, hogy önmaguk lehetnek, és nem „félként” – mondjuk esendő feleségként vagy féltékeny férjként – jelennek meg a nyilvánosság előtt. Persze közös otthonukban engedniük kell a távolságtartásból, mégis nagyon ügyesen őrzik magánéletüket, hiszen úgy gondolják, hogy az rajtuk kívül senki másra nem tartozik.
– A sztárvilágból: Jennifer Garner és Ben Affleck

0022793_1.jpg ()

A „tökéletesek”

Irigyeljük őket, amiért – látszólag – annyira jól csinálják. Pedig talán csak annyi a titkuk, hogy mindketten ügyelnek a részletekre, a tökéletes megjelenésre, miközben érzelmeiket nem rakják ki az ablakba. Mégis van a személyiségükben valamiféle lekezelő vonás (őket nevezhette Bridget Jones pöffeszkedő családosoknak), hiszen a gyerekeikről is kizárólag szuperlatívuszokban nyilatkoznak. Őket hallgatva az az érzésünk támadhat, hogy mindannyian egy bájos családregény szereplői.  Egy tökéletestől soha ne várjuk, hogy bármi terhelőt mesélne a párjáról vagy a kapcsolatukról, az idilli képből egyébként is annyira kizökkenthetetlennek tűnnek, hogy nehéz őket egy tányérdobálós veszekedés közben elképzelni.
– Mi köti össze őket? Bár időnként meglehetősen idegesítőnek találjuk őket, mégsem afféle maximalista színjáték tartja össze őket: nagyon is valóságosan élik meg azt, amit mi annyira mesterkéltnek vélünk. Harmóniájuk tehát valóságos, ehhez csupán az kell, hogy mindketten kitartsanak szilárd elveik mellett. A maguknak valókhoz hasonlóan nagyon figyelnek arra, hogy magánéletük zárt ajtók mögött maradjon, összetartozásukat azonban bárhol hajlandók bizonyítani, és kétség sem támadhat afelől, hogy mindig kiállnak egymás mellett. Nem csoda, ha némi csodálattal vegyes irigységgel szemléljük a kapcsolatukat.
– A sztárvilágból: Claudia Schiffer és Matthew Vaughn

A szimbiotikusok

Ők azok, akik még arra is figyelnek, hogy színben passzoló legyen a viseletük egy fontos eseményen. Mondataikat mindig „mi”-vel kezdik, úgy csinálnak, mintha nem is lennének önálló gondolataik. Azon se lepődjünk meg, ha csak egyikükkel beszélünk meg találkozót, de édes kettesben érkeznek. Ha mégis szólóban sikerül összefutni valamelyikükkel, akkor is készüljünk fel arra, hogy sokat fogunk Nyuszikáról/Macikáról/Tündérbogyóról, stb. hallani.
– Mi köti össze őket? Náluk egységben az erő, vagyis egyenként sokkal elesettebbnek, visszafogottabbnak tűnhetnek, mint párban. Fúziójuk leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor két kis vállalkozás egyesül, és egy erős vállalat lesz belőlük. A szimbiotikus kapcsolatnak azonban nagy hátulütője lehet, hogy a túlzott közelség és a folyamatos együttlét miatt hamar megkopik a szenvedély. Ha valamiért szakításra kerülne sor, a pár számára ez olyan, mintha a karjukat veszítették volna el, hiszen felbomlott az erőt adó egység. Mivel ezt mindketten tudják, hajlandóak jókora kompromisszumokat hozni a kapcsolat életben tartása érdekében, akár a hűtlenség felett is szemet hunynak.
– A sztárvilágból: Victoria és David Beckham

A témáról bővebben a Wellness magazin decemberi-januári számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X