Főoldal > EGÉSZSÉG > Megjelent a Nők Lapja Egészség magazin januári száma!!

Megjelent a Nők Lapja Egészség magazin januári száma!!

magazinNők Lapja Egészség
0

Írta:

Oltás: kinek higgyek? Az influenzáról mindenkinek van véleménye. Mást állít a híradó, a háziorvos, a szomszéd és az internet. Nem csoda, hogy az ember elbizonytalanodik, ezért megkérdeztük dr. Mészner Zsófia infektológust, a kérdés szakértőjét, hogy mit mondanak a tények. Szakértő: dr. Mészner Zsófia, a fertőző betegségek szakorvosa „Nagyon hamar lett készen ez az oltóanyag, nem […]

0023195_1.jpg ()

Oltás: kinek higgyek?

Az influenzáról mindenkinek van véleménye. Mást állít a híradó, a háziorvos, a szomszéd és az internet. Nem csoda, hogy az ember elbizonytalanodik, ezért megkérdeztük dr. Mészner Zsófia infektológust, a kérdés szakértőjét, hogy mit mondanak a tények.
Szakértő: dr. Mészner Zsófia, a fertőző betegségek szakorvosa

„Nagyon hamar lett készen ez az oltóanyag, nem hiszem, hogy elég biztonságos.” A magyar oltóanyag – hasonlóan a többi külföldi vakcinához – természetesen szigorú engedélyezési és tesztelési eljáráson esett át, mielőtt forgalomba hozták. Azért lehetett készen ilyen gyorsan, mert a gyártási technológia és az influenzavírus mint olyan, évtizedek óta ismert. Idén csupán annyi történt, hogy az uralkodó vírustörzseknek megfelelően módosul az összetétele, ez egyébként pár évente eddig is megtörtént. Bár a H1N1 valóban újonc, mert eddig nem ismertük, az oltóanyag mechanizmusa éppen olyan biztonságos, mint a tavalyi vagy a tavalyelőtti volt.

Azt mondta az orvosom, hogy akár meg is bénulhatok az oltástól.”
Ennek nagyon kicsi a veszélye. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint ilyen szövődmény – egyértelműen az oltással való összefüggésben – az utóbbi évtizedekben nem fordult elő Magyarországon. Külföldi adatok is azt igazolják, hogy egymillió oltottra esik egy eset, de tudni kell, ha mégis megtörténne a baj, a probléma orvosolható.

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin januári számában olvashatsz!

A Nők Lapja Egészség magazin januári számának tartalmából:
– Oltás: kinek higgyek?
– Női dolgok – Segít a savasítás!
– Szexlexikon: Ha múlnak az évek
– -2 kg a legsürgősebben
– Harc a pirulás ellen
– Tornázz egyszerűen otthon!
– Mivel etet a menza?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X