Főoldal > EGÉSZSÉG > Mi lesz a szexszel körülmetélés után?

Mi lesz a szexszel körülmetélés után?

férfipárkapcsolatszerelemszex
0

Írta:

A baltimore-i Johns Hopkins Bloomberg közegészségügyi iskolájának kutatói 455 nőt kérdeztek ki Ugandában szexuális megelégedettségükről. A 15 és 49 év közötti nők férjét – felnőttként – körülmetélték egy nemzetközi AIDS-kutatás részeként, a feleségeket ezután faggatták kielégülésük mértékéről. A nőknek csupán 3 százaléka számolt be szexuális elégedettsége csökkenéséről partnere körülmetélése után, 57 százalékuk nem tapasztalt változást, […]

A baltimore-i Johns Hopkins Bloomberg közegészségügyi iskolájának kutatói 455 nőt kérdeztek ki Ugandában szexuális megelégedettségükről. A 15 és 49 év közötti nők férjét – felnőttként – körülmetélték egy nemzetközi AIDS-kutatás részeként, a feleségeket ezután faggatták kielégülésük mértékéről.

A nőknek csupán 3 százaléka számolt be szexuális elégedettsége csökkenéséről partnere körülmetélése után, 57 százalékuk nem tapasztalt változást, 40 százalékuk pedig jobban élvezte a szexet. A megelégedettségbeli különbség nem mutatott összefüggést a nők korával, vallásával vagy végzettségével.

“Annak megállapítása, hogy a körülmetélés nem befolyásolja hátrányosan a nők kielégülését, növelheti az eljárás elfogadottságát” – mondta Ronald H. Gray, a tanulmány egyik szerzője. Korábbi ugandai, kenyai és dél-afrikai kutatások megállapították, hogy a körülmetélés 50-60 százalékkal csökkentette a HIV-fertőzés kockázatát.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X