Főoldal > EGÉSZSÉG > Sikerek vagy kudarcok? – Év végi számadás kineziológus szemmel

Sikerek vagy kudarcok? – Év végi számadás kineziológus szemmel

Kineziológiakudarcléleksiker
0

Írta: and

Lehet, hogy nem szereted a hideg délutánokat és a sötét estéket, ez az időszak mégis alkalmas arra, hogy meggyújts egy szál gyertyát és egy bögre teával a kezedben kicsit lecsendesedj. Közeledik az év vége, ilyenkor egy kis számadást végezhetsz az év történéseiről. Átgondolhatod, milyen jó és rossz dolgok történtek veled, milyen sikereid vagy kudarcaid voltak, […]

Lehet, hogy nem szereted a hideg délutánokat és a sötét estéket, ez az időszak mégis alkalmas arra, hogy meggyújts egy szál gyertyát és egy bögre teával a kezedben kicsit lecsendesedj. Közeledik az év vége, ilyenkor egy kis számadást végezhetsz az év történéseiről. Átgondolhatod, milyen jó és rossz dolgok történtek veled, milyen sikereid vagy kudarcaid voltak, kik segítettek téged az elmúlt időszakban. Kiket bántottál meg, vagy kik bántottak meg téged.

Engedd el a sérelmeket!

Rengeteg időt eltölthetsz azzal, hogy dédelgeted régi sérelmeidet. A régi sérelmek gyengítik az embert és nagyon sok energiát vonnak el a fontos dolgoktól. Ezért a múlt dolgain nem szabad túl sokat rágódni. Ami elmúlt, jó szívvel engedd el, és tudd, hogy valami sokkal jobb jön helyette. Hidd el, sokszor azért érnek véget a dolgok, hogy helyet adjanak valami újnak. Jobb, ha elfogadod, hogy mindig lesznek olyanok, akik megbántanak és olyanok is, akik nagyon szeretnek és segítenek téged. Ha bezárkózol, megúszod ugyan a csalódásokat, de az emberi kapcsolatoknak vagy épp a szerelemnek sem adsz esélyt. Az elfogadás, a megbocsátás és a szeretet felruháznak olyan erővel, amelynek segítségével boldog, békés és elégedett életet teremthetsz magadnak.

Rajtad múlik, hogy boldog és sikeres életet élj!

Az emberi elme, a lélek fantasztikus dolgokra képes. Ha jól használod a gondolataidat, teljesen meg tud változni az életed. Én azt szoktam mondani, hogy minden fejben dől el. A te választásod, hogy akarsz-e egészséges lenni, akarsz-e jó munkahelyet, akarsz-e gazdag lenni, kell-e neked egy jó párkapcsolat. Ezek megvalósulását persze sok minden gátolhatja, félelmek, negatív hitrendszerek, lustaság. Néha kevés az elhatározás, fel kell ismerned, hogy milyen negatív viselkedésmintákat működtet a tudatalattid. Bizonyára ismersz olyan embereket, akiknek az egész élete egy dráma. Vannak, akik mindig betegek, vagy baleset éri őket, vagy akik állandóan anyagi problémákkal küzdenek, és egyetlen munkahely sem felel meg nekik hosszú távon. Ezek mind negatív viselkedésminták, talán a szüleiktől lesték el őket. De ismerhetsz olyan embereket is, akik jókor vannak jó helyen, akik mindig egészségesek, akik mindig a megfelelő emberekkel találkoznak. Te pedig azon töröd a fejed, hogy hogyan csinálják mindezt. Azt gondolod, pusztán szerencséjük van. De megfelelő időben a megfelelő helyen lenni – ez egy belső program. Ennek a belső programnak a kialakítása a legfontosabb.

0023194_1.jpg ()

Bízz magadban!

Mindegy, mit gondolsz magadról, a világ bebizonyítja, hogy igazad van. Ha jól érzed magad a bőrödben, mindenki rád mosolyog. Ha reménytelen esetnek tartod magad, olyan helyzeteket teremtesz, olyan emberekkel találkozol, akik visszaigazolják szerencsétlenségedet. A világ önmagunk tükörképe. Ezért nem mindegy, hogy mit gondolsz magadról. Egy új viselkedésminta kialakítását saját magad átalakításával kell kezdened. Tudatosítsd magadban az értékeidet. Olyan sokszor bíráljuk és kritizáljuk magunkat. Túl sok ember hiszi azt, ha nem olyan okos, intelligens, sportos, szép, gazdag, mint egyesek, akkor nem érdemli meg, hogy szeressék és tiszteljék. Túl ritkán koncentrálunk arra, ami igazán szép és értékes bennünk. Kezdd ezzel. Hidd el, megérdemled, hogy szeressenek és tiszteljenek, egyszerűen csak azért, mert létezel.

Tűzz ki reális célokat!

Boldog életed megvalósulását gátolhatja még az is, hogy sokszor nem is tudod, mit szeretnél igazán. Azt nagyon gyorsan ki tudod mondani, hogy mit nem akarsz: nem akarok beteg lenni, nem akarok szegény lenni, nem akarok egyedül lenni. De azt, hogy pontosan mire vágysz, már sokkal nehezebb megfogalmazni. Az elméd úgy működik, mint egy mágnes. Azt vonzza be, amilyen gondolat a fejedben van. Ha pontosan tudod, hogy mit szeretnél, meg tudod teremteni. Fogalmazd meg a céljaidat, a vágyaidat és „add meg az árát”! Nem elég csak a vonzás törvényében bízni, a magad teljesítményét is oda kell rakni. Például, ha angol tudást akarsz, nem úszod meg a nyelvtanulást. Ha jó munkahelyet akarsz, kezdd el azzal, hogy szétküldöd az önéletrajzodat. Aztán bízz magadban, abban, hogy megérdemled a sikert. Ha egyszer ráérzel annak az ízére, hogy irányítani tudod az életedet, soha többé nem engeded ki a gyeplőt a kezedből.

Fontos tehát, hogy figyelj oda magadra és a vágyaidra. Gondolkodj pozitívan, élvezd az élet nyújtotta élményeket! Tűzz ki célokat, készíts terveket a megvalósításukra. Vágj bele, közben rendületlenül bízz saját képességeidben! És ha mégsem olyan az életed, amilyennek szeretnéd, legyen erőd változtatni rajta. Ehhez kívánok sok sikert az új esztendőben!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X