Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 önpusztító dolog, amit ne mondj ki

8 önpusztító dolog, amit ne mondj ki

egészséglélekönpusztításpozitív gondolat
0

Írta: and

A legtöbb nő kritizálja önmagát. Nagyon könnyű magadat hibáztatni, amikor valami nem megy jól.

Az egészséges önkritika persze előre mutat, de a folyamatos negatív gondolatok rombolnak. Az erős nők nem ostorozzák magukat állandóan. Itt az az a 8 mondat, melyet soha többet ne mondj, ha egészséges életet szeretnél…

1. „Soha nem leszek boldog/sikeres/gyönyörű.”

Soha, soha ne mondd azt, hogy soha. Nos igen, minden nő gyönyörű és lehet sikeres is, csak el kell hinnie! Nevetségesen hangzik, de akármelyik sztárnál lehetsz sikeresebb, csak meg kell találnod azt, amiben jó vagy.

2. „Nem vagyok elég jó ehhez.”

Azt gondolod, hogy nem vagy elég jó egy jó kapcsolathoz, ahhoz, hogy szerető családban élj? De a főnököd elégedett a munkáddal, a párod nem tud nélküled élni és a családot bármit megtesz azért, hogy boldog légy. Igazából, többet is érdemelsz, mint amid van.

3. „Hagyj békén.”

Oké, lehet mindenkinek rossz napja, amikor egyedül szeretne lenni, de ez nem ok arra, hogy azt mondd: „Ignorálj engem!” vagy „Hagyj most egyedül!”. Amikor ezt mondjuk, csak az jár az eszünkben, hogy egyedül szeretnénk lenni. Azonban ezzel azt üzened, hogy nem érdekelnek mások. Azok, akiket elzavarsz, szeretnek és gondoskodni szeretnének rólad, hagyd nekik!

4. „Kövér vagyok.”

Jó, lehet, hogy pár kilót le kéne dobnod, de attól nem vagy kövér! Ha mindenkinek azt hangozatod, hogy kövér vagy, el fogod hinni. Szeretjük eltúlozni a testünk hibáit, de ha csak beszélsz róla, semmi nem fog változni. Ehelyett inkább kezdj el egészségesebben étkezni és figyelj a rendszeres testmozgásra! Ha szükséges, konzultálj az orvosoddal, dietetikussal!

5. „Minden, amit mondok vagy teszek, rossz.”

Mindenki elkövet hibákat, de ez nem ok arra, hogy minden apró hibánál azzal ostorozd magad, hogy minden tevékenységed rossz. A hibát fogd fel az élet egy leckéjeként! Emlékezz rá, hogy senki sem tökéletes és mindenki követ el hibákat!

6. „Nem én vagyok az egyetlen, aki ezt meg tudja csinálni.”

Ha ezt gondolod, az rossz. Elképzelhető, hogy más is meg tudja csinálni, amit te, de biztos, hogy nem ugyanúgy. Hagyd abba a kételkedést magadban és légy büszke az elért eredményedre!

7. „Túl korán/késő, hogy kövessem az álmaimat.”

Ne törődj a koroddal! Bármikor elkezdhetsz tanulni egy új nyelvet, körbeutazhatod a világot. Akár 20-as éveidben is elindíthatod a saját vállalkozásod. Az élet rövid, szóval ne várj tovább, csináld azt, ami boldoggá tesz! Azok, akik nem félnek meglépni az álmaikat, sokkal boldogabbak, mint mások.

8. „Nem vagyok elég jó, hogy ezt csináljam.”

Higgy magadban! Amikor valami újdonságot kell csinálnod, a legkönnyebb azt mondani, hogy „nem vagyok elég jó hozzá”. De ha meg sem próbálod, sose tudod meg, hogy jó vagy-e benne. Adj magadnak esélyt és legalább próbáld meg!

Nagyon sok dolog segít abban, hogy boldog és sikeres életet élj. Fókuszálj a pozitívumokra, kövesd az álmaid és próbálj ki új dolgokat! Légy magadra büszke és ne ijedj meg a kihívásoktól!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X