Főoldal > EGÉSZSÉG > Új vírus – Meghalt a Budapesten kezelt egyik kismama

Új vírus – Meghalt a Budapesten kezelt egyik kismama

H1N1járványkismamavírus
0

Írta:

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán fekvő másik kismama állapota továbbra is súlyos, életveszélyes – olvasható az egyetem rövid közleményében.  Egyik várandós nő sem oltatta be magát a H1N1 vírus ellen. A hat hónapos terhes kismamán pénteken életmentő beavatkozást hajtottak végre és stabilizálták az állapotát. A nőnek azonban hétfőn válságosra fordult az állapota, mert a […]

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán fekvő másik kismama állapota továbbra is súlyos, életveszélyes – olvasható az egyetem rövid közleményében.  Egyik várandós nő sem oltatta be magát a H1N1 vírus ellen.

A hat hónapos terhes kismamán pénteken életmentő beavatkozást hajtottak végre és stabilizálták az állapotát. A nőnek azonban hétfőn válságosra fordult az állapota, mert a vírus megtámadta a szívét és a veséjét. Gál János főorvos aznapi tájékoztatása szerint a kismamát lekapcsolták az oxigenizátorról (arról a készülékkel, amelynek segítségével a vért kivezetik a szervezetből és oxigénnel dúsítva juttatják vissza), mert a tüdeje már anélkül is képes volt elég oxigént felvenni, és géppel tudták őt lélegeztetni. A 21 hetes terhes kismama továbbra is gépi lélegeztetésre szorult.

A hétfői tájékoztatás szerint válságos az állapota annak a várandós nőnek is, akit szintén az új típusú influenza gyanújával, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kezelnek. A Szegedi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán eddig öt újinfluenzást, köztük két várandós nőt ápoltak – írta keddi számában a Délmagyarország. A napilap közlése szerint változatlanul ott ápolják a november elején beszállított várandós asszonyt, illetve a megfertőződött doktornőt. Péntek óta azonban egy újabb kismamát is, aki az újság információi szerint gyógyul, ezért hétfőn elkerült az intenzívről.

Az ÁNTSZ hétfőn újabb három magyarországi halálesetet hozott összefüggésbe a H1N1 influenzavírussal: a karcagi kórházban elhunyt egy 18 éves, fogyatékos fiú, a Baranya Megyei Kórházban pedig egy 83 és egy 52 éves férfi.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X