Főoldal > EGÉSZSÉG > Visszahívtak egy újvírus elleni vakcinát az Egyesült Államokban

Visszahívtak egy újvírus elleni vakcinát az Egyesült Államokban

egészségH1N1járványvakcina
0

Írta:

Ez a második vakcina-visszahívás ebben a hónapban, amelyet azért kellett elrendelni, mert a szer veszít hatásából. A visszahívás több mint 4,6 millió adagot érint, ám mint a Szövetségi Élelmiszer-és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) közölte, nagy többségét már felhasználták az oltási kampányban. A hivatal illetékese közölte, hogy az oltóanyag elég erős volt, amikor októberben és novemberben szétterítették […]

Ez a második vakcina-visszahívás ebben a hónapban, amelyet azért kellett elrendelni, mert a szer veszít hatásából.

A visszahívás több mint 4,6 millió adagot érint, ám mint a Szövetségi Élelmiszer-és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) közölte, nagy többségét már felhasználták az oltási kampányban. A hivatal illetékese közölte, hogy az oltóanyag elég erős volt, amikor októberben és novemberben szétterítették az országban.

“A kismértékű hatáscsökkenés várhatóan nincs hatással az oltóanyag által nyújtott védelemre. Nem ajánljuk az újraoltást” – közölte Norman Baylor, az FDA vakcinakutató intézetének igazgatója.

Az intézet vizsgálja a problémát, ám mint hangoztatta, nem szokatlan dolog, hogy az oltóanyagok idővel veszítenek erejükből. 

A múlt héten a Sanofi Pasteur oltóanyaggyártó hívott vissza több százezer, gyermekek számára készült újinfluenza-ellenes oltóanyagot, szintén hatásvesztés miatt. 

A marylandi székhelyű MedImmune az AstraZenaca Plc. amerikai leányvállalata.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X