Főoldal > EGÉSZSÉG > Nincs is G-pont?

Nincs is G-pont?

erogén zónaG-pontszexszexualitás
0

Írta:

A londoni King’s College kutatói a napokban publikálták az egyik szaklapban, hogy nem találtak bizonyítékokat a G-pont (Gräfenberg-pont) valós létezésére. A kutatók tanulmányukba 900 egypetéjű, valamint kétpetéjű ikerpárt vontak be, s miután megvizsgálták őket, arra a megállapításra jutottak, hogy G-pont nem is létezik. A tanulmány arra enged következtetni, hogy a G-pont, nem más, mint a […]

A londoni King’s College kutatói a napokban publikálták az egyik szaklapban, hogy nem találtak bizonyítékokat a G-pont (Gräfenberg-pont) valós létezésére.

A kutatók tanulmányukba 900 egypetéjű, valamint kétpetéjű ikerpárt vontak be, s miután megvizsgálták őket, arra a megállapításra jutottak, hogy G-pont nem is létezik. A tanulmány arra enged következtetni, hogy a G-pont, nem más, mint a női agy „szüleménye”.

Beverley Whipple ismert brit szexológus professzor szerint a G-pont teória nem teljes, hiszen a tanulmány során nem vették figyelembe a leszbikus és a biszexuális nők tapasztalatait, és a különböző szexuális technikák hatásmechanizmusát sem.

Andrea Burri svájci szexológus-kutató szerint mindig is felelőtlenség volt egy olyan erogén zóna létezéséről beszélni, aminek létezését sosem bizonyította senki.

A G-pont Ernst Gräfenberg német nőgyógyászról kapta a nevét. 1950-ben ő írta le elsőként, hogy a vagina elülső falában található egy néhány centis kis dudor, amely szexuális izgalom hatására igen érzékennyé válik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X