Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp, hogy örökre megtartsd a pasit!

6 tipp, hogy örökre megtartsd a pasit!

férfipárkapcsolatszerelem
0

Írta: and

Elgondolkodtál már azon, hogy egy párkapcsolat mindennapjaiban az apró dolgok mennyire számítanak? Ugyanúgy, ahogy egy rosszul kimondott szó, félreértett mozdulat könnyen viszályt szíthat, az apró gesztusok még közelebb hozhatják a pár tagjait egymáshoz. Ideális esetben, az érzelmek kifejezésére való képesség és a nyitottság gyermekkori, családunkban szerzett tapasztalatainkon alapul. Másrészt személyiségjellemző is, hogy milyen mértékben vagyunk képesek […]

Elgondolkodtál már azon, hogy egy párkapcsolat mindennapjaiban az apró dolgok mennyire számítanak? Ugyanúgy, ahogy egy rosszul kimondott szó, félreértett mozdulat könnyen viszályt szíthat, az apró gesztusok még közelebb hozhatják a pár tagjait egymáshoz. Ideális esetben, az érzelmek kifejezésére való képesség és a nyitottság gyermekkori, családunkban szerzett tapasztalatainkon alapul. Másrészt személyiségjellemző is, hogy milyen mértékben vagyunk képesek érzelmeinket kimutatni, és milyen intimitásra van igényünk. Bizonyos határok között azonban a romantikára való hajlam, az érzelmek kifejezésének módja fejleszthető, alakítható. Egy apró érintés, spontán dicséret vagy bók, apró ajándék vagy összekacsintás szinte hihetetlen mértékben erősíti a kapcsolatot, az egymás iránti jó érzéseket, romantikát, szenvedélyt.

1. Erősítsd az önbizalmát!
Sok nő a szavakból ért igazán, ám a férfiak számára is jól esik egy-egy gyengéd szó. Nem kell állandóan ömlengeni, mégis fokozza a romantikus légkört, ha szavakba öntöd érzéseidet. Ne feledkezz meg a dicséretről sem! Mindenkinek jól esik az elismerés, dicséret. Jó hallani, hogy párod értékel, különleges és fontos vagy a számára. A dicséretek erősítik az egymás iránti elköteleződést és romantikát és nem mellékesen erősítik kedvesed önbizalmát is.
Tippünk: Ha nem vagy a szavak embere, készíts kreatív, vicces lapot, amiben a kedvesed tudtára adhatod az érzéseidet, és azt, hogy mennyire különleges számodra.  

0024265_1.jpg ()

2. Gyengéden érintsd meg!
Az apró, meghitt érintések sokat jelentenek. Kedvesed vállának megsimítása, combjának megérintése, séta kéz a kézben, meleg, meghitt érzésekkel töltenek el mindkettőtöket. Az intim érintések a hétköznapok során, sokak számára még a szexualitásnál is jelentősebbek, illetve a szenvedélyes szeretkezés ígéretét hordozzák.
Tippünk: Tegyetek minél több romantikus sétát – ne csak hétvégén! Jelöljetek ki egy vagy több napot a héten, amikor esti sétára indultok – ez kitűnő lehetőség arra, hogy kiszellőztessétek a fejeteket a napi stressz után és megbeszéljétek a mindkettőtöket érintő problémákat, amelyek megmérgezhetik a kapcsolatot, és eltávolíthatnak titeket egymástól. 

3. Figyelj rá!
Figyeljetek oda egymásra, legyen szó hétköznapi örömökről vagy veszteségekről. Nagyon sok kapcsolat azért megy tönkre, mert a pár tagjai a napi rohanásban elsiklanak egymás problémái felett. Ha az egyik fél nem kapja meg a kellő figyelmet, könnyen más oldalán keresheti majd a vigasztalást. A partner odafigyelését a ránk szegeződő tekintetből, odafordulásból érzékeljük!
Tippünk: Tanuljatok meg egymás felé fordulva, egymásra tekintve beszélgetni. A bekapcsolt számítógépet, mobiltelefont felejtsd el ilyenkor!

4. Lepd meg valamivel!
Közhely, de igaz, hogy az apró, személyre szabott figyelmességek mindig értékesek. Ebből érzi párod, hogy az öröme fontos neked.
Tippünk: Minél régebb óta vagytok együtt, annál jobban ismered a kedvesed. Figyelj rá: mi a kedvenc étele, itala, zenéje stb… Egy kedvenc zenékből összeállított cédének vagy egy ínycsiklandó vacsorának biztosan örülni fog majd – és nem csak az ünnepnapokon!

5. Fogadd el a hibáit!
Az ésszerűtlen, teljesíthetetlen elvárások tönkreteszik a kapcsolatokat. A két fél kölcsönösen alkalmatlannak, értéktelennek érzi magát a teljesíthetetlen elvárásoktól, és kudarc lesz számukra a kapcsolat. A hibák állandó felhánytorgatása helyett, egymás elutasítása helyett, inkább próbáljátok elkülöníteni, mi a lényeges, illetve lényegtelen, a kapcsolat szempontjából.
Tippünk: A felhánytorgatott hibák miatt a kedvesedben könnyen kialakulhat az elutasítottság érzése. A legjobb, ha leültük és őszintén átbeszélitek az összes problémát.

6. Legyen időtök egymásra!

Nincs az a kötelezettség, amit időnként ne lehetne háttérbe szorítani, az együtt töltött idő kedvéért. Heti rendszerességgel gondoskodjatok a zavartalanul kettesben tölthető órákról, hiszen a romantikának teret kell teremteni a kapcsolatban.
Tippünk: Váratlanul lepd meg kedvesed egy szabad délelőttel, hosszú hétvégével, amit zavartalanul kettesben tölthettek. Ilyenkor teljesen zárjátok ki a külvilágot és csak magatokra figyeljetek.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X