Főoldal > EGÉSZSÉG > Babát vársz? Nézesd meg a fogaidat!

Babát vársz? Nézesd meg a fogaidat!

egészségfogorvosvárandósság
0

Írta:

Főleg azoknak a kisbabát váró terhes nőknek tanácsos fogorvoshoz menni, akik krónikus fogínysorvadásban szenvednek – állítja a német szakember. Egy tanulmány szerint ugyanis a fogínysorvadás növeli a koraszülés kockázatát. A nőgyógyászok azt is javasolják a várandós nőknek, hogy a terhesség ideje alatt rendszeresen járjanak fogorvoshoz ellenőrzésre, mert a hormonális változások kihatnak a fogak állapotára is. Ha megváltozik a nyál savösszetétele, bizonyos […]

Főleg azoknak a kisbabát váró terhes nőknek tanácsos fogorvoshoz menni, akik krónikus fogínysorvadásban szenvednek – állítja a német szakember. Egy tanulmány szerint ugyanis a fogínysorvadás növeli a koraszülés kockázatát.

A nőgyógyászok azt is javasolják a várandós nőknek, hogy a terhesség ideje alatt rendszeresen járjanak fogorvoshoz ellenőrzésre, mert a hormonális változások kihatnak a fogak állapotára is.

Ha megváltozik a nyál savösszetétele, bizonyos gyulladások agresszíven jelenhetnek meg a szervezetben, és hamarabb alakul ki fogszuvasodás. 

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X