Főoldal > EGÉSZSÉG > Itt a hormonális fogamzásgátló pasiknak!

Itt a hormonális fogamzásgátló pasiknak!

férfifogamzásgátláshormon
0

Írta:

Egy tesztoszteronból és gestagénből álló hormon-keverék lehet a megoldás a férfiak fogamzásgátlására. A koktélt kéthavonta kellene a férfiaknak injekció formájában beadni, hogy átmenetileg terméketlenné váljanak. A  teszteket jelenleg vizsgálják két németországi egyetemi klinikán Halléban és Münsterben. A szakemberek szerint az eddigi kutatási eredmények nagyon biztatóak.  A keverék úgy hat, hogy az injekció formájában beadott hormonok olyan jeleket adnak az agynak, […]

Egy tesztoszteronból és gestagénből álló hormon-keverék lehet a megoldás a férfiak fogamzásgátlására. A koktélt kéthavonta kellene a férfiaknak injekció formájában beadni, hogy átmenetileg terméketlenné váljanak.

A  teszteket jelenleg vizsgálják két németországi egyetemi klinikán Halléban és Münsterben. A szakemberek szerint az eddigi kutatási eredmények nagyon biztatóak. 

A keverék úgy hat, hogy az injekció formájában beadott hormonok olyan jeleket adnak az agynak, amelyek hatására megszűnik a spermiumképződés. A kezeléstől számított 3-6 hónap múlva az ejakulátumban már nem jelennek meg spermiumok - közölte professzor Hermann M. Behre, a kutatás vezetője.

Ha a hormonkezelést leállítják, akkor a páciens legkésőbb fél éven belül visszanyeri termékenységét.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X