Főoldal > EGÉSZSÉG > Kiderült, hogy miért jó a világos sör csontritkulás ellen

Kiderült, hogy miért jó a világos sör csontritkulás ellen

csontritkulássör
0

Írta:

A sörben, leginkább a világos sörben nagy mennyiségben található szilícium, amelyről köztudott, hogy lelassítja a csonttöréseket okozó csontritkulás folyamatát, és elősegíti új csont képződését. A sörkészítés tényezőit, amelyek hatással vannak a szilícium mennyiségére, még nem tanulmányozták alaposan – mondta Charles Bamforth  tanulmány vezető szerzője. A szakértők felfigyeltek arra, hogy a több komlót tartalmazó világosabb sörökben […]

A sörben, leginkább a világos sörben nagy mennyiségben található szilícium, amelyről köztudott, hogy lelassítja a csonttöréseket okozó csontritkulás folyamatát, és elősegíti új csont képződését.

A sörkészítés tényezőit, amelyek hatással vannak a szilícium mennyiségére, még nem tanulmányozták alaposan – mondta Charles Bamforth  tanulmány vezető szerzője. A szakértők felfigyeltek arra, hogy a több komlót tartalmazó világosabb sörökben van nagyobb mennyiségű szilícium.

A sörben a szilícium az ortoszilikát sav oldódó formájában van jelen, amelynek felét a szervezet képes magába szívni, ezáltal a sör a szilíciumbevitel jelentős forrása a nyugati étrendben.

A kutatók megállapították azt is, hogy a magasabb hőmérséklet, amely a sötétebb sörök készítéséhez szükséges, megsemmisítheti a szilícium bizonyos részét.

Nem ez az első tanulmány, amely rámutat a sörben lévő szilícium áldásos hatására. Már korábban is javasolták kutatók a mérsékelt sörfogyasztást, segítendő megelőzni a csontritkulást, amelyet a 21. század csendes járványának tartanak.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X