Főoldal > EGÉSZSÉG > Segédeszközök nélkül könnyebb letenni a cigarettát

Segédeszközök nélkül könnyebb letenni a cigarettát

cigarettaegészségsegédeszköz
0

Írta:

Az egészségügyi hatóságok tehát jobban tennék, ha hangsúlyoznák ezt a tényt, és nem terelnék olyan erőteljesen a nikotinadagoló szerek vagy szakszerű segítség igénybevétele felé a pácienseket – javasolják a Sydneyi Egyetem kutatói a PLoS Medicine című amerikai folyóiratban. A kutatók attól félnek, hogy a nikotinpótló termékek intenzív reklámja elhiteti a dohányosokkal, hogy segédeszközök nélkül nem […]

Az egészségügyi hatóságok tehát jobban tennék, ha hangsúlyoznák ezt a tényt, és nem terelnék olyan erőteljesen a nikotinadagoló szerek vagy szakszerű segítség igénybevétele felé a pácienseket – javasolják a Sydneyi Egyetem kutatói a PLoS Medicine című amerikai folyóiratban.

A kutatók attól félnek, hogy a nikotinpótló termékek intenzív reklámja elhiteti a dohányosokkal, hogy segédeszközök nélkül nem képesek megszabadulni a cigarettától.

Simon Chapman, a kutatás vezetője szerint ezzel szemben a sikeres leszokók kétharmada-háromnegyede volt képes mindennemű pótlék, illetve pszichológiai segítség nélkül végleg felhagyni a dohányzással. Vagy egyik napról a másikra tették le a cigarettát, vagy fokozatosan csökkentették az adagjukat.

Aki sikeresen leszokott, úgy ítélte meg, hogy a vártnál könnyebben ment a folyamat – írják a kutatók. Az értékelés 511, 2007-ben és 2008-ban angolszász nyelvterületen készült tanulmány alapján készült.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X