Főoldal > EGÉSZSÉG > Mi a csábító vonzerő titka?

Mi a csábító vonzerő titka?

evolúciókisugárzáspárválasztásvonzerő
0

Írta:

Minden emberben megvan a természetes vágy arra, hogy felkeltse mások érdeklődését és elnyerje mások szimpátiáját. Karl Grammer bécsi professzor szerint egyre több emberrel találkozunk a héköznapokon, de egyre kevesebb időt töltünk egymással. Éppen ezért nagyon rövid idő alatt kell eldönteni, hogy ki az, aki számukra szimpatikus, és ki az, aki nem. Ez egy olyan genetikailag szabályozott […]

Minden emberben megvan a természetes vágy arra, hogy felkeltse mások érdeklődését és elnyerje mások szimpátiáját. Karl Grammer bécsi professzor szerint egyre több emberrel találkozunk a héköznapokon, de egyre kevesebb időt töltünk egymással. Éppen ezért nagyon rövid idő alatt kell eldönteni, hogy ki az, aki számukra szimpatikus, és ki az, aki nem. Ez egy olyan genetikailag szabályozott folyamat, amely a tudatalattinkban dől le.

Az egészséges és pozitív életszemléletű emberek könnyebben teremtenek társas kapcsolatokat, mint azok, akik hajlamosak depresszióra – állítja a professzor. Az “ismerkedéshez” számos külső segítséget is igénybe vehetsz: ilyen a kozmetikus, a fodrász, a különféle szépítőszerek, a divatos kiegészítők, ruhák, stb.

Ám a professzor szerint számos olyan velünk született adottság létezik, amely alapján a pozitív kisugárzás „mérhető”: ilyen az ember kora, a bőr és a haj állapota, a mozgás, a hang, a testméretek aránya és az illat.

A tetszeni akarás mindig fontos szerepet játszott az evolúcióban: meghatározta a párválasztást, a gyermeknemzést. Ma nagyon felgyorsult világban élünk, és az emberi kapcsolatok is felszínesebbé váltak: aki nem elég attraktív, az hamar kiesik a rostán – nyilatkozta Grammer professzor.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X