Főoldal > EGÉSZSÉG > Nagyobb eséllyel válnak el az ikreket nevelő szülők

Nagyobb eséllyel válnak el az ikreket nevelő szülők

férfiikrekpárkapcsolatválás
0

Írta:

Az ikreket, illetve hármas ikreket nevelő szülők 28 százaléka dönt a különköltözés, vagy a válás mellett, míg más családok esetében ez az arány 24 százalék. A különválás egyik legfőbb oka anyagi problémákra vezethető vissza – állapították meg szakemberek Az ikreket nevelő családok problémái és életkörülményei című tanulmányukban. A kutatás azt mutatja, hogy az ikrek születése után […]

Az ikreket, illetve hármas ikreket nevelő szülők 28 százaléka dönt a különköltözés, vagy a válás mellett, míg más családok esetében ez az arány 24 százalék. A különválás egyik legfőbb oka anyagi problémákra vezethető vissza – állapították meg szakemberek Az ikreket nevelő családok problémái és életkörülményei című tanulmányukban.
 
A kutatás azt mutatja, hogy az ikrek születése után a családoknak komoly anyagi problémákkal kell szembenézniük. Az egykéket nevelő háztartásokhoz képest kétszer akkora eséllyel kerülnek nehéz pénzügyi helyzetbe és nagyobb valószínűséggel lesznek kénytelenek felélni az összes tartalékukat. 

Az iker, hármas iker családok magasabb szintű anyagi nélkülözésben szenvednek, mivel a szülők nehezen tudják előteremteni a gyermekneveléshez kötődő költségeket, például a nyaralások, az iskolai egyenruhák, a születésnapi zsúrok, vagy akár csak egy bicikli árát. A tanulmány szerzője, Steve McKay felhívja a figyelmet arra, hogy az ikerszülés leginkább az idősebb és házasságban élő pároknál fordul elő, akik ráadásul munkaviszonyban vannak. 

“Ezeknek a tényezőknek pedig éppen, hogy védelmet kellene nyújtaniuk az alacsony jövedelemmel és a nélkülözéssel szemben. Így tehát nagyon aggasztó, hogy az ikreknek sokkal több dologról kell lemondaniuk, mint az egykéknek, és, hogy a szüleik nagyobb eséllyel döntenek a különköltözés és a válás mellett” – mondta a Birgmingham Egyetem Szociálpolitikai tanszékének kutatója. ,

A tanulmány a The Millennium Cohort Study (MCS) nevű felmérés és az éves Family Resources Survey (FRS) adatait dolgozta fel, utóbbi a brit kormánynak szolgáltat statisztikai adatokat az országban lévő szegénység és alacsony jövedelmek mértékéről. Az adatok szerint az ikreket nevelő családok 62 százaléka került komoly pénzügyi válságba a gyerekek születése után, míg más családokban ez az arány csak 40 százalék volt.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X