Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp az okos nyári időtöltéshez

6 tipp az okos nyári időtöltéshez

kikapcsolódásnyárprogram
0

Írta: and

Legyen 2010 a legtanulságosabb és legfelejthetetlenebb nyarad! Menj külföldre, tanulj nyelvet, fogj valami egészen új munkába vagy testedzésbe, de semmiképpen se hagyd, hogy észrevétlenül múljon el az idő. Régi szabály, hogy foghatsz a költségeken, ha korán nekiállsz a szervezésnek: hiszen tudod, ha több a ráfordított idő, kevesebb lesz a ráfordítandó költség – a hányados állandó. […]

Legyen 2010 a legtanulságosabb és legfelejthetetlenebb nyarad! Menj külföldre, tanulj nyelvet, fogj valami egészen új munkába vagy testedzésbe, de semmiképpen se hagyd, hogy észrevétlenül múljon el az idő. Régi szabály, hogy foghatsz a költségeken, ha korán nekiállsz a szervezésnek: hiszen tudod, ha több a ráfordított idő, kevesebb lesz a ráfordítandó költség – a hányados állandó.

1. Nyári munka

Ha még tanulsz, de nyáron némi pénzre is szert szeretnél tenni, kezdj el nyári állást vadászni. Ne késlekedj ezzel, mert a legjobb nyári munkák a szezonra már elkelnek. Ha tehát nem akarsz pórul járni, már most érdeklődj a főiskolai vagy egyetemi tanszékeken, van-e olyan cég, amely egyetemistát keres a nyárra (ha szerencséd van, olyan munkát is találsz, amelyet gyakorlatnak is elfogad az iskola). Ha az egyetemen nincs ilyen lehetőség, vedd föl a kapcsolatot diákmunkát közvetítő vagy munkaerő-kölcsönző cégekkel (tippek a www.diakmunka.lap.hu oldalon).

2. Külföldi kiszállás

Ha még nem dolgozol, és egy kis alaptőkére tennél szert a nyáron, vagy éppen föl akarsz mondani, és pár hónapig nem is tervezed, hogy itthon újra munkába állsz, elkezdhetsz külföldi munka után nézelődni (tippek a www.kulfoldimunka.lap.hu oldalon). A célország szerint már most nézz utána, mi szükséges a munkavállaláshoz (ebben segítenek a közvetítő cégek, őket szintén megtalálod az oldalon), milyen nyelvtudással kell rendelkezned, mennyi időre mehetsz ki, hova hogyan jutsz ki, és nem utolsó sorban, hol mennyit kereshetsz.

3. Olcsó repjegy

Ha nem a last minute akciókra hajtasz, mégis szeretnéd olcsón megúszni a nyaralást, sürgősen kezd el böngészni vagy az utazási irodák ajánlatait, vagy kezdd el magad szervezni az utazást. Ha már most gondoskodsz például repülőjegyről, komoly tízezreket spórolhatsz. Kísérletezz a www.kayak.comoldallal! Itt ár szerint sorba rakathatod a légitársaságok még elérhető repülőjegyeit, és ha játszol a dátumokkal is, azaz egy-két nappal csúsztatgatod az indulás és érkezési időpontot, meglepően komoly összegeket takaríthatsz meg (a különbségből bőven kijöhet több kint töltött éjszaka díja is).

0024876_1.jpg ()

4. Hétvégi kiruccanások

Ha nem akarsz minden hétvégén a lakásban főni, már most tervezd meg, hogy melyik hétvégét hol töltitek. Anyagi helyzetedtől függően nézegesd a wellnesshotelek, apartmanok vagy a vízparti kempingek ajánlatait (tippeket a www.wellnesshotel.lap.hu, www.apartman.lap.hu, www.kemping.lap.hu oldalakon talász), vagy válassz nyári túrát a www.ttt.tr.hu weblapról, és szervezd aköré a hétvégét (ha a túra helyszíne közel van hozzátok, simán mehettek egy napra is, ha pedig messzebb, összeköthetitek a dolgot némi városnézéssel is.

5. Nyári nyelvtanfolyam

Ha már sokadjára fogadod meg, hogy idén nyáron végre teszel is annak érdekében, hogy elsajátíts egy idegen nyelvet vagy fölfrissítsd megkopott nyelvtudásod, már most kezd el intézni a tanfolyamot (erre minimum 20 ezer forintot kell szánnod). Először is döntsd el, ki tudsz-e venni szabadságot egy egészen intenzív kurzus kedvéért, vagy inkább az a fajta nyelvtanfolyam van ínyedre, amelyre elég munkaidő után behuppannod (a www.nyelvoktatás.lap.hu oldalon ilyet is, olyat is találsz, van ahol most online beiratkozásnál közel 10 százalékos kedvezményt is adnak). Ha külföldre szeretnél menni nyelvtanfolyamra, nézd meg a külföldi nyelvtanfolyamos boxot és a www.kulfoldinyelvtanfolyam.lap.hu-t, ahol pénztárcádtól függően rengeteg ajánlatot találsz Spanyolországon és Cipruson át Németországig és Írországig.

6. Olcsóbb fesztiválszezon

Sokat spórolhatsz azzal, ha már most kigondolod, melyik nyári fesztiválra akarsz ellátogatni, és az elsők között, még olcsóbb árfekvés mellett szerzed be a bérletet (ezzel a nagyobb fesztiválok esetében 5–8 ezer forintot spórolhatsz a bérleteknél, 2 ezret a jegyeknél). A programok, fellépők alapján (ezek jó része már felkerült a honlapokra, amelyeket összegyűjtve – nagyjából 100 kisebb-nagyobb fesztivál – megtalálsz a fesztival.lap.hu és a koponyeg.lap.hu oldalakon) már most simán kiválaszthatod a téged érdeklő fesztivált, felesleges az utolsó pillanatig húznod a döntést.

A témáról bővebben a Maxima magazin 8. számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X