Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a napszemüveg illik az arcformádhoz

Ez a napszemüveg illik az arcformádhoz

arcformabőrszínhajszínnapszemüveg
0

Írta:

Ne siesd el a napszemüveg kiválasztását: egy jó minőségű, az arcformádhoz és a bőröd, valamint a hajad színéhez passzoló szemüveget ugyanis akár éveken át hordhatsz! Nézzük, mire kell odafigyelned vásárláskor! Ha kerek az arcod Alacsony a homlokod és telt az orcád? Akkor olyan napszemüveget érdemes választanod, amely optikailag nyújtja az arcodat – számodra a legjobbak […]

Ne siesd el a napszemüveg kiválasztását: egy jó minőségű, az arcformádhoz és a bőröd, valamint a hajad színéhez passzoló szemüveget ugyanis akár éveken át hordhatsz! Nézzük, mire kell odafigyelned vásárláskor!

0025072_1.jpg ()Ha kerek az arcod

Alacsony a homlokod és telt az orcád? Akkor olyan napszemüveget érdemes választanod, amely optikailag nyújtja az arcodat – számodra a legjobbak azok a fazonok, amelyek kiemelik a szemöldököt, illetve optikailag szélesítik a szem vonalát. Nyugodtan vásárolhatsz szögletes, négyzet alakú kerettel ellátott napszemüveget is: az egyenes vonalak ugyanis ellensúlyozzák az kerekded vonalakat! Kerek vagy ovális lencséjű darabokat azonban soha ne válassz, ezek ugyanis még kerekebbé teszik az arcodat!
Tipp: ha sötétbarna vagy fekete a hajad, és a bőrszíned is sötétebb, válassz visszafogott, elegáns ezüst- vagy bronzszínű kerettel ellátott napszemüveget! A színes lencséket és a nagyon világos kereteket azonban inkább felejtsd el!

Ha szögletes az arcod

Ha kiáll az arccsontod, széles a homlokod és hangsúlyos az állad, vagyis szögletes az arcformád, semmiképpen se válassz szögletes, apró napszemüveget – ez ugyanis csak még inkább kiemeli a szögletes, erős vonásokat! Ehelyett inkább az ovális és kerek lencséjű darabok között keresgélj, amelyek tompítják, lágyabbá teszik az arcvonásaidat, ha pedig vékony szárú szemüveget vásárolsz, a szár sem szélesíti optikailag az arccsontodat!
Tipp: ha szőke a hajad és világos a bőröd, felejtsd el a feltűnő fekete vagy barna, esetleg fémből készített napszemüvegeket – ezek rideg külsőt kölcsönöznek! Ezért inkább világosabb, színes lencsével és kerettel ellátott darabokat vásárolj!

Ha hosszúkás az arcod

Szerencsés vagy, ha hosszúkás vagy ovális az arcod – ehhez az arcformához ugyanis tökéletesen illik az elmúlt évek és az idei szezon egyik slágerdarabja, a retró stílusú napszemüveg! Bátran viselj az ötvenes-hatvanas éveket idéző, óriási lencsével és vastagabb szárral ellátott darabokat, de akár választhatsz a pilótaszemüvegek közül is, amelyeket idén már nemcsak férfiak, hanem nők is bátran hordhatnak!
Tipp: ha középbarna a hajad, a bőröd árnyalata pedig világos, olyan napszemüveget válassz, amelynek lencséje és kerete meleg árnyalatú, például vörös, bronz, barna vagy rézszínű. Viszont kerüld a hideg árnyalatokat, például az ezüst és a fehér keretes szemüvegeket!

Ha szív alakú az arcod

A széles homlokod és keskeny állad van? Felejtsd el a széles, sötét és feltűnő napszemüvegeket, ezek ugyanis még jobban kiemelik az arcod formáját! Helyettük inkább válassz kisebb méretű, vékony szárral és ovális kerettel ellátott szemüvegeket, amelyek tompítják a homlok és az áll közötti kontrasztot! Vásárolhatsz kristályokkal díszített darabokat is, arra azonban figyelj, hogy a díszítés ne a keret felső vonalán húzódjon – ez ugyanis a figyelmet a homlokodra tereli!
Tipp: ha egészen világos szőke, esetleg ősz a hajad, viselj minél világosabb árnyalatú szemüveget – akár ezüst vagy fehér, akár gyöngyházszínű kerettel ellátott szemüveget választhatsz, tuti a siker!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X