Főoldal > EGÉSZSÉG > Függővé tesz a szolárium?

Függővé tesz a szolárium?

bőrbőrrákegészségszolárium
0

Írta:

A gyakori szoláriumozástól nem csak szép barna lesz a bőröd, de jobb lesz a hangulatod és a közérzeted is – derült ki egy friss amerikai kutatásból. A Sloan-Kettering Rákközpont és az Albany Egyetem kutatói 421 egyetemistát vizsgáltak meg, akik közül kétszázhuszonkilencen rendszeresen szoláriumoztak. Ők átlagosan 25 alkalommal látogatták a szoláriuot, pedig megfelelő tájékoztatást kaptak az UV-sugárzás bőrrákot […]

A gyakori szoláriumozástól nem csak szép barna lesz a bőröd, de jobb lesz a hangulatod és a közérzeted is – derült ki egy friss amerikai kutatásból. A Sloan-Kettering Rákközpont és az Albany Egyetem kutatói 421 egyetemistát vizsgáltak meg, akik közül kétszázhuszonkilencen rendszeresen szoláriumoztak. Ők átlagosan 25 alkalommal látogatták a szoláriuot, pedig megfelelő tájékoztatást kaptak az UV-sugárzás bőrrákot okozó veszélyeiről.

A szoláriumot használók mintegy 70 százalékánál figyelték meg a kutatók, hogy függővé váltak a szoláriumtól. Sokan ugyanis nem csupán arra vágynak, hogy barna legyen a bőrük, de a melegben és a fényben szeretnének kikapcsolódni is. 

Mit sem törődve a figyelmeztetésekkel egyre többen vannak olyanok, akik túlzásba viszik a szoláriumozást – állítja az amerikai tanulmány, amely az Archives of Dermatology szaklapban jelent meg. 

Ne menj szoláriumban, ha…

  • lázas vagy
  • ha beteg vagy, vagy annak érzed magad
  • ha bőrbetegségben szenvedsz

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X