Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyakoribb a vérrögképződés egyes rákkezeléseknél

Gyakoribb a vérrögképződés egyes rákkezeléseknél

rákkezelésvérrögképződés
0

Írta:

A szakemberek 30 ezer prosztatarákos páciens adatait elemezték, akiket hormonterápiával kezeltek. Megállapították, hogy a kezelést nem kapó férfiakhoz képest négyszeres volt náluk a vérrögképződés aránya, azaz mintegy négy ezrelék az egyébként egy ezrelékes kockázathoz képest. A hormonterápiát az előrehaladott állapotú prosztatarák kezelésére adják az orvosok, és nincs igazán jó helyettesítő kezelése. A kutatók úgy vélik, […]

A szakemberek 30 ezer prosztatarákos páciens adatait elemezték, akiket hormonterápiával kezeltek. Megállapították, hogy a kezelést nem kapó férfiakhoz képest négyszeres volt náluk a vérrögképződés aránya, azaz mintegy négy ezrelék az egyébként egy ezrelékes kockázathoz képest.

A hormonterápiát az előrehaladott állapotú prosztatarák kezelésére adják az orvosok, és nincs igazán jó helyettesítő kezelése. A kutatók úgy vélik, a megnövekedett kockázat a tesztoszteron nevű férfi nemi hormonhoz köthető: ha kevesebb van ebből a hormonból egy férfi szervezetében, szíve gyengült pumpafunkciója esetén érzékenyebb lehet a rögképződésre.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X