Az Amerikai Kémiai Társaság Chemical Research in Toxicology című szakfolyóiratában közzétett tanulmány szerzői több olyan lépést javasolnak az ötven évesnél idősebb embereknek, amelyekkel csökkenthetik a szervezetükbe bevitt fémek mennyiségét. A cikkben rámutatnak, hogy a réz és a vas kis mennyiségben alapvetően fontos az életfolyamatokhoz, ám idősebb korban e fémek nagy koncentrációban károsíthatják a sejteket, ezáltal […]
Az Amerikai Kémiai Társaság Chemical Research in Toxicology című szakfolyóiratában közzétett tanulmány szerzői több olyan lépést javasolnak az ötven évesnél idősebb embereknek, amelyekkel csökkenthetik a szervezetükbe bevitt fémek mennyiségét.
A cikkben rámutatnak, hogy a réz és a vas kis mennyiségben alapvetően fontos az életfolyamatokhoz, ám idősebb korban e fémek nagy koncentrációban károsíthatják a sejteket, ezáltal hozzájárulnak több, öregedéssel összefüggő betegség kialakulásához.
Az EurekAlert című internetes tudományos portál által ismertetett tanulmányban megelőző lépésként javasolják a kutatók, hogy 50 éves kor felett tartózkodjanak az emberek a vasat és rezet tartalmazó vitaminok szedésétől, csökkentsék a húsfogyasztásukat, kerüljék a rézcsövekből származó ivóvizet, rendszeresen adjanak vért, ha tehetik, illetve szedjenek cinktartalmú kiegészítőt.
Forrás: MTI