Főoldal > EGÉSZSÉG > Kevesebb réz és vas bevitele ajánlott ötven év felett

Kevesebb réz és vas bevitele ajánlott ötven év felett

ásványi anyagrézvas
0

Írta:

Az Amerikai Kémiai Társaság Chemical Research in Toxicology című szakfolyóiratában közzétett tanulmány szerzői több olyan lépést javasolnak az ötven évesnél idősebb embereknek, amelyekkel csökkenthetik a szervezetükbe bevitt fémek mennyiségét. A cikkben rámutatnak, hogy a réz és a vas kis mennyiségben alapvetően fontos az életfolyamatokhoz, ám idősebb korban e fémek nagy koncentrációban károsíthatják a sejteket, ezáltal […]

Az Amerikai Kémiai Társaság Chemical Research in Toxicology című szakfolyóiratában közzétett tanulmány szerzői több olyan lépést javasolnak az ötven évesnél idősebb embereknek, amelyekkel csökkenthetik a szervezetükbe bevitt fémek mennyiségét.

A cikkben rámutatnak, hogy a réz és a vas kis mennyiségben alapvetően fontos az életfolyamatokhoz, ám idősebb korban e fémek nagy koncentrációban károsíthatják a sejteket, ezáltal hozzájárulnak több, öregedéssel összefüggő betegség kialakulásához.

Az EurekAlert című internetes tudományos portál által ismertetett tanulmányban megelőző lépésként javasolják a kutatók, hogy 50 éves kor felett tartózkodjanak az emberek a vasat és rezet tartalmazó vitaminok szedésétől, csökkentsék a húsfogyasztásukat, kerüljék a rézcsövekből származó ivóvizet, rendszeresen adjanak vért, ha tehetik, illetve szedjenek cinktartalmú kiegészítőt.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

synlab

Allergiás? De mégis mire? (x)

Írta:
0

Az allergiás reakciók jól kezelhetőek, ha tudatában vagyunk saját szervezetünk reakcióinak, ugyanakkor esetenként igen súlyos is lehet, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő gyógyszer vagy nem ismerjük fel a jelenséget. Szakértőnkkel, Szász Mátéval, a SYNLAB biológusával beszélgettünk az allergiás tünetek tudatosabb kezeléséről és a lehetséges vizsgálatok elvégzéséről.

Kövess Facebook-on!
X