Főoldal > EGÉSZSÉG > Megjelent a Nők Lapja Egészség magazin áprilisi száma!

Megjelent a Nők Lapja Egészség magazin áprilisi száma!

magazinNők Lapja Egészség
0

Írta:

A magazin legfrissebb számát Bálits Éva főszerkesztő ajánlja neked. Köszönöm a jógának Egy kis alattomos nyomással kezdődött, simán legyintettem. Elmúlik. Sosem vagyok beteg, majd pont akkor leszek, amikor képtelenség. Két gyereket készítek felvételire, egy negyedikest és egy hatodikost. Az elsőst pont nem kell, neki mások az igényei. Éppen kicsit több, mint általában, mivel naponta látja, […]

0024799_1.jpg ()A magazin legfrissebb számát Bálits Éva főszerkesztő ajánlja neked.

Köszönöm a jógának

Egy kis alattomos nyomással kezdődött, simán legyintettem. Elmúlik. Sosem vagyok beteg, majd pont akkor leszek, amikor képtelenség. Két gyereket készítek felvételire, egy negyedikest és egy hatodikost. Az elsőst pont nem kell, neki mások az igényei. Éppen kicsit több, mint általában, mivel naponta látja, mennyit kapnak anyából és apából a nagytesók. Közben dolgozom, szerkesztek két lapot, pörgés és izgalom, azaz nekem örömforrás – viszont ki is merít alaposan. Nem, betegségre nincs idő. Valószínűtlen is egyébként, mibe betegedne bele, aki nem iszik, nem dohányzik, még zsírosat sem eszik (mert húst sem), beleszeretett a jógába, és minden sötét pillanatot el tud felejteni, amikor a gyerekeihez bújik? Ez itt viszont fáj. Minden reggel elkezdődik, ahogy fölkelek, és elkészítem a reggelit. Délutánra elviselhetetlen lesz, de nem érek rá, jön az ünnepi készülődés, tipródok a plázákban meg a hiperekben. Ha végül összegömbölyödök az ágyon egy szabályos pavanamuktászanában, elmúlik. Másnap elölről.
– Ó, biztos kimerültség! Majd a téli szünetben elmúlik! – egyre többen kérdezik, mert már látszik rajtam. Persze hogy elmúlt a pihenéstől. Napi több liter gyógytea és egy hét a díványon, takaróba bújva, meg a mindent gyógyító anyai gondoskodás, ami kicsi korom óta a legbiztosabb gyógyszerem. Hogy el ne felejtsem: négy kötet Twilight eredetiben, mert úgy döntöttem, a lelkemből indul a testi gyógyulás. Soha ilyen jól nem éreztem magam! Csakhogy a szünet után újra ott volt a fájdalom. Eljutottam oda, amivel állítólag kezdeni kellett volna: igen, orvoshoz mentem. A legjobbakhoz. Tesztek, ultrahang, röntgen, végül – szabad szemmel is jól látható összeg ellenében – a CT. A három terhesség alatt nem voltam ennyit orvosnál. A lelethegyek láttán nem volt mit mondani: ennek itt nem kellene fájnia. Nem ennyire, sehogy. Szóval vegyek be gyógyszert, hogy ne érezzem. Erre pánikoltam be igazán: itt a sítábor, nekem meg majd az arcomra fagynak a könnyek, mert nem érem utol a gyerekeket a lejtőn? Jó, egészségesen sem sikerült még, na de így? Erre mi lett? Lesiklás közben semmit nem éreztem, csak a száguldás mámorát. Most ezt hogy mondjam el az orvosnak? Hazajöttünk, és maradt a csodavárás. Meg a jóga. Mert a fájdalom már akkor elmúlik, amikor elindulok az órára. Aztán volt, hogy az ászanák közben is fájt. Mégis úgy döntöttem, végigcsinálom mindet. Ha gyógyít az energia, amelyet felveszünk általuk, akkor jöjjön. Belefelejtkezem, hagyom, rábízom magam. Akkor is, ha az egész spirituális izének a felét sem hiszem. Működjön, de ne azért, mert a hit hajtja. Egy borzasztó, fájdalmakkal teli vasárnap esti gyakorlás után hiába vártam az ismerős nyilallást. Sehol semmi. Másnap dupla annyit vállaltam: iskolai konfliktusmegoldást, gyerekszórakoztatást, új recepteket otthon, ezer újdonságot a lapokba. Igen, közben vége lett ennek az egész szégyenletes gyerekvizsgáztatásnak, elengedtem az összes gondját. Talán még több gondot is, mert nem fértek már el. Biztos van magyarázat, de kár lenne újabb leleteken keresni. Most ott tartok, hogy a köszönöm a jógának, az oktatónak – és valahol magamnak.

A jóga gyógyító erejéről a 20. oldalon olvashatsz, nincs mire várni, próbáld ki!

Ne feledd: A magazint most ajándék kisfüzettel együtt vásárolhatod meg!

Csakis amiben hiszünk
Ajándék kisfüzetünk csupa hiteles, követhető, megvalósítható tanácsot tartalmaz. Különleges, mert akik összeállították, személyesen hisznek minden szóban, amit leírtak. Semmi lila, semmi elvarázsolt, vadonatúj sztármódszer: kizárólag amit magunk kipróbáltunk. Mert hiszünk abban, hogy mindenki képes átalakítani az életét  – és vele együtt a testét – olyanná, amilyenben élni szeretne.

                                                                                                Bálits Éva
                                                                                              
főszerkesztő

 

A Nők Lapja Egészség magazin legfrissebb számának tartalmából:
– Védd a vesét
– Ha remegnek a falak – A horkolásról
– Tornázz a szerelemért
– Növények illatos kincse
– Balesetek otthon és a ház körül
– Ételek a vesédért
– Könnyű ételek
– Sebesség teszt
– Az internet veszélyei


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X