Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért lépünk félre? – a szakértő válaszol

Miért lépünk félre? – a szakértő válaszol

férfipárkapcsolatszerelemszex
0

Írta:

Az emberek többségét általában az foglalkozatja, hogy kik lépnek félre. Nicole Kleinhenz szerint a statisztikák azt mutatják, hogy inkább a férfiak éreznek ellenállhatatlan vágyat a félrelépésre. A szakember adatai alapján azonban a nők sem sokkal maradnak el a férfiaktól. A németek mintegy 40 százaléka csalta már meg partnerét, vagy azt tervezi, hogy hamarosan félrelép. Arra kérdésre, hogy a férfiak miért csalják […]

Az emberek többségét általában az foglalkozatja, hogy kik lépnek félre. Nicole Kleinhenz szerint a statisztikák azt mutatják, hogy inkább a férfiak éreznek ellenállhatatlan vágyat a félrelépésre. A szakember adatai alapján azonban a nők sem sokkal maradnak el a férfiaktól. A németek mintegy 40 százaléka csalta már meg partnerét, vagy azt tervezi, hogy hamarosan félrelép.

Arra kérdésre, hogy a férfiak miért csalják meg a párjukat, a legtöbb férfi Kleinhenz szerint azt a választ adja, hogy jó és kiegyensúlyozott párkapcsolatban, illetve házasságban él, de szeretné tudni, hogy képes-e a hódításra. A pszichológus szerint a férfiak a félrelépéssel azt is “felmérik”, hogy mennyire népszerűek a nők körében. “A becsvágy nagyúr” – fogalmaz a német pszichológus.

A nők viszont általában azért lépnek félre, mert boldogtalanok háziasszonyként és unatkoznak a párkapcsolatban.

Az is izgalmas kérdés, hogy hogyan viselik a nők és férfiak, ha párjukat házasságtörésen érik. A kutatásokból kiderült, hogy ha a férfi házasságtörésen kapja a feleségét, bizony elég súlyosnak ítéli meg az ügyet, a nők viszont sokkal elfogadóbbak. A megcsalást elkövetők – függetlenül attól, hogy férfiak vagy nők - általában szégyellik tettüket, de mégis erős vágyat éreznek arra, hogy megtegyék – állítja Nicole Kleinhenz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X