Főoldal > EGÉSZSÉG > Nem akarják Bridget Jones életét a nők

Nem akarják Bridget Jones életét a nők

Bridget Jonespárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Egyedül nem megy? Az angol More magazin által végzett közvélemény-kutatás során 2000, a húszas éveiben járó nőt kérdeztek meg arról, hogy számukra mi az ideális életkor a házasságkötésre és gyerekvállalásra. A kutatók szerint meglepő módon a többség előbb tervezi a családalapítást, mint egy tíz évvel korábbi, hasonló témájú kutatás résztvevői. Az eredmények szerint ma a […]

Egyedül nem megy?

Az angol More magazin által végzett közvélemény-kutatás során 2000, a húszas éveiben járó nőt kérdeztek meg arról, hogy számukra mi az ideális életkor a házasságkötésre és gyerekvállalásra. A kutatók szerint meglepő módon a többség előbb tervezi a családalapítást, mint egy tíz évvel korábbi, hasonló témájú kutatás résztvevői. Az eredmények szerint ma a huszonéves brit nők számára 26 év a megfelelő kor a férjhez menésre, az első gyerek születésére pedig a 27. életévüket jelölték meg. Ezzel szemben egy évtizeddel korábban a nők 30 éves korukra gondolták ideálisnak a házasságot. A most megkérdett nők közül azonban csak 15 százalék véli úgy, hogy 30-as évei elején szeretne férjhez menni. Tízből négy megkérdezett pedig úgy látja, ha nem kel el a húszas éveiben, akkor már soha nem lesz esélye arra, hogy feleség legyen.

A kutatás továbbá kimutatta, hogy a megkérdezett nők 78 százaléka hisz abban, hogy a hazásság egy életre szól. Ez az arány még magasabb azoknál a nőknél, akiknek a szülei elváltak vagy külön élnek: 82 százalékuk hisz az örök életre szóló elköteleződésben.

A vizsgált nők a házasságkötés után szeretnének gyereket. Csupán 12 százaléka vállalta volna házasságon kívül született gyermekét, és csak 10 százalék szülne úgy, hogy papír nélkül él együtt párjával.

Forrás: TáTk sajtóközleménye

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X