Főoldal > EGÉSZSÉG > Így szervezz esküvőt olasz módra!

Így szervezz esküvőt olasz módra!

esküvőmenyasszonyi ruhatrend
0

Írta:

Elmúlt már a Colosseumnál magukat limuzinban fényképeztető, csupa selyem és környezetszennyező menyasszonyok kora. 2010-ben a természetben rendezett esküvő a trend a májusban már teljes iramban zajló itáliai házasságkötési szezonban. “Az az igazi zöld esküvő, melyen az egész életre szóló igent ugyanott mondják ki, ahol az ebédet-vacsorát tartják: zéró szén-dioxid-kibocsátással. A legjobb választás egy szép kert […]

Elmúlt már a Colosseumnál magukat limuzinban fényképeztető, csupa selyem és környezetszennyező menyasszonyok kora. 2010-ben a természetben rendezett esküvő a trend a májusban már teljes iramban zajló itáliai házasságkötési szezonban. “Az az igazi zöld esküvő, melyen az egész életre szóló igent ugyanott mondják ki, ahol az ebédet-vacsorát tartják: zéró szén-dioxid-kibocsátással. A legjobb választás egy szép kert – Olaszországban van belőle elég. Az étel-ital friss idénytermék, és a lehető legközelebbről szállítják”- foglalta össze az öko- és bioesküvő lényegét Anna Maria Nardi esküvőszervező, a speciálisan zöldmenyegzőkre szakosodott Ecowedding vezetője.
 
Elegáns mezei piknikhez hasonló rendezvényeket kínálnak a szervező cégek. A római Capitoliumon vagy a csatornákra néző velencei anyakönyvi hivatalban kimondott igennél is romantikusabb lehet egy toszkán olajfaligetben vagy a szicíliai tengerparton celebrált szertartás. A zöld esküvő nem olcsóbb a hagyományosnál: 60 euró/főnél kezdődik. A különbség, hogy az Atlanti-óceánból származó rákkoktél helyett az esküvői asztalra a szomszédos biokertekből hozott cukkinis rizsfelfújt, csicseriborsó-krémes tészta és hagymatorta kerül. 
 
A környezetet tisztelő esküvőn a világítást napelemmel biztosítják, de ennél is jobb az egyszerű gyertyafény. A tányér és evőeszköz újrahasznosítható, miként a meghívóhoz használt papír is, ideális esetben még ezt is elhagyják, a vendégek csak emailben kapnak értesítést. A menyasszonyi csokor papír- vagy szövetvirágból készül, és a többi dekoráció is természetbarát. A vendégek az Olaszországban megszokott cukrozott mandula helyett elültethető magokat kapnak ajándékba. 

Az esküvői ruha sem veszít értékéből, ha újonnan vásárolt helyett előkerül a nagymama régi ruhája. A biomenyasszony banánrostból, szójából, rizspapírból varrt ruhát is viselhet. Az olasz, de indiai fair-trade varrodákban készült Made in Dignity elnevezésű esküvői kollekció biológiailag lebomló anyagokból készül. A gyűrű is legyen a nagyié, vagy régi ékszerből öntött, vagy hulladékból nyert: örök életre szól a dugóból és huzalból ötvözött jegygyűrű

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X