Főoldal > EGÉSZSÉG > Pikáns nyalánkság nyárra – videóval

Pikáns nyalánkság nyárra – videóval

édességfagylalt
0

Írta:

A fagylalt a 19. században Párizsban indult hódító útjára. Magyarországon először az 1840-es években, a mai Vörösmarty téren volt kapható. Manapság a fagylalt készülhet nagyüzemi vagy kisipari formában. A különbség az alapanyagokban van. A nagyipari termelésben különböző porított alapanyagokat illetve növényi zsírt, cukrot és tejport kevernek össze, amelyeket felmelegítenek és összedolgoznak. A következő lépcső a formába öntés. A lehetőségek […]

A fagylalt a 19. században Párizsban indult hódító útjára. Magyarországon először az 1840-es években, a mai Vörösmarty téren volt kapható.

Manapság a fagylalt készülhet nagyüzemi vagy kisipari formában. A különbség az alapanyagokban van. A nagyipari termelésben különböző porított alapanyagokat illetve növényi zsírt, cukrot és tejport kevernek össze, amelyeket felmelegítenek és összedolgoznak. A következő lépcső a formába öntés. A lehetőségek száma szinte végtelen, hiszen a jégkrém íze és formája is változatos.

A skandinávok fejenként évi 17, az amerikaiak közel 30 kilót, mi magyarok pedig csupán 4 kilót fogyasztunk a finom édességből évente.

Videónkból még több érdekességet is megtudhatsz az ínycsiklandozó nyári finomságról:

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X