Főoldal > EGÉSZSÉG > Figyelj a számokra, hogy egészséges maradj!

Figyelj a számokra, hogy egészséges maradj!

0

Írta: and

1… orgazmus Ahhoz, hogy jó legyen a napod, ideális, ha legalább egy alkalommal összebújsz a kedveseddel, és átéled az orgazmus gyönyörét. Ez az érzés boldogsághormonokat termel, csökkenti a stressz szintjét, erősíti a szívet és a keringési rendszert, és alacsonyan tartja a vérnyomást – már csak ezért is megéri!   5… pohár ital Hetente legfeljebb 5 […]

1… orgazmus

Ahhoz, hogy jó legyen a napod, ideális, ha legalább egy alkalommal összebújsz a kedveseddel, és átéled az orgazmus gyönyörét. Ez az érzés boldogsághormonokat termel, csökkenti a stressz szintjét, erősíti a szívet és a keringési rendszert, és alacsonyan tartja a vérnyomást – már csak ezért is megéri!

 

5… pohár ital

Hetente legfeljebb 5 pohár alkoholt fogyassz, mert ha ennél több italt döntesz le, az számos kedvezőtlen hatással van a szervezetre. A rendszeresen alkoholt fogyasztó nőknél magasabb a rák, különösen a mellrák kialakulásának veszélye. Az alkohol károsítja az agysejteket, az idegsejteket, megterheli a májat és a vesét is – ha azonban heti 5 pohárnál kevesebbet iszol, a szervezeted könnyen legyűri az alkoholt.

 

8… teáskanál cukor

Kutatások szerint az átlagemberek napi 30 teáskanál mennyiségének megfelelő hozzáadott cukrot fogyasztanak el az egészséges 8 teáskanál helyett – nem csoda, ha sokan küzdenek elhízással, magas vérnyomással, vitaminhiánnyal. Próbáld meg visszafogni az elfogyasztott cukor mennyiségét, kóstold meg a natúr gyümölcsteát, ne vásárolj cukrozott üdítőitalokat, a szervezet számára szükséges cukrokat pótold gyümölcsökkel, egészséges szénhidrátokkal.

 

shutterstock_11494987.jpg ()3… adag hal

A szervezet számára szükséges omega-3 bevitelhez fogyassz hetente legalább három alkalommal halat, rákot, egyéb tengeri herkentyűket. Az omega-3 zsírsav segíti a szív működését, védi az ereket, és csökkenti a koleszterinszintet. Emellett a tengeri étkek magas fehérjetartalmuk miatt is nagyon egészségesek, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

 

 

1000… milligramm D-vitamin

Naponta ennyi D-vitaminra van szüksége a felnőtt szervezetnek a megfelelő működéshez. Erősíti a csontokat, segít megelőzni a magas vérnyomást, a cukorbetegség, illetve a depresszió kialakulását. A D-vitamin a tonhalban, a lazacban, a tojásban, és a tejben is megtalálható, fogyaszd ezeket bátran.

 

5… ölelés

Naponta 5 ölelés szükséges az egészséges lelki fejlődéshez, ettől már érezzük, hogy fontosak vagyunk valaki számára, van, akiben megbízhatunk, és akire számíthatunk. Az ölelésnek a lelki mellett testi hatásai is vannak: az ilyen jellegű testi érintkezés felszabadítja az endorfinokat, amelyek az idegpályákon keresztül az agyba jutnak. Ezek a boldogsághormonok csökkentik a fájdalomérzetet, fájdalom hiányában pedig eufóriát okoznak.

 

6… óra alvás

Ez az, ami sajnos kevés! Ugyan a legtöbb ember azt érzi, hogy ennyi alvással is képes csúcsformában maradni, a szervezet azonban rövid idő után jelzi, hogy fáradt. A kialvatlanság koncentrációs zavarokat okozhat, sőt, akár súlygyarapodást is eredményezhet, hiszen a fáradt ember a táplálkozásból, főleg a magas cukortartalmú ételekből tud többletenergiát nyerni. Ahhoz, hogy megfelelően ki tudd pihenni magad, legalább 7, de inkább 8 óra alvásra van szükség, és ez akkor pihentet valóban, ha még éjfél előtt ágyba kerülsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X