Főoldal > EGÉSZSÉG > Az intim tisztálkodás aranyszabályai

Az intim tisztálkodás aranyszabályai

0

Írta: and

Az intim higiénia fontos aspektus egy nő életében. Míg a férfiak ezt a kérdést könnyen megoldják, addig a gyengébbik nem képviselőinek olyan körülményekkel szemben is fel kell venni a kesztyűt, mint a menstruációt övező higiéniai problémák. Ilyenkor nehéz nőnek lenni, hiszen a ciklus közepette is maximálisan karban kell tartani magunkat. Előkerülnek az intim dezodorok, habok, […]

Az intim higiénia fontos aspektus egy nő életében. Míg a férfiak ezt a kérdést könnyen megoldják, addig a gyengébbik nem képviselőinek olyan körülményekkel szemben is fel kell venni a kesztyűt, mint a menstruációt övező higiéniai problémák. Ilyenkor nehéz nőnek lenni, hiszen a ciklus közepette is maximálisan karban kell tartani magunkat. Előkerülnek az intim dezodorok, habok, mosakodógélek, végtére is muszáj megőrizni a tisztaságunkat és frissességünket menzeszkor, és persze azt követő és megelőző időszakban is. A havi vérzéskor természetes, hogy naponta több ízben is a zuhany alá állunk, és az is magától értetődő, hogy a betéteket, tamponokat gyakorta cserélgetjük. Speciális termékekkel azonban még többet tehetünk intim higiéniánkért. Egy hatékony és intim mosakodógéllel gondoskodhatunk intim testrészeink optimális PH értékéről és üdeségéről is.

gytimajoo1.png ()Wellness Cafe tipp: GYNTIMA intim mosakodó gél (Ajánlott fogyasztói ár: 1195 Ft) A termék kellemes érzetet biztosít a szóban forgó területen, segítséget nyújt az intim higiénia megőrzésében, és használatával kiküszöbölhető a hüvelygyulladás is. A mosakodó gél Pinarollal (friss fenyőlomb és lucfenyőhajtás-kivonat) és Aloe Veraval védi a női nemi szervet, ezek mind antibakteriális, antimikotikus és gyulladáscsökkentő hatással vannak felvértezve.

Ha megfelelő figyelmet fordítasz az intim higiéniádra, sakkban tarthatod a betegségeket, fertőzéseket, így ezeknek a megjelenése minimálisra csökken. Ez amiatt is fontos, hogy elejét vedd a szexuális úton terjedő betegségeknek. Tehát a szenvedélyes együttlétek alatt se feledkezz meg az intim tisztaságról. A patikákban ma már jó néhány olyan termék közül válogathatsz, amelyek a mámoros pillanatokban is megóvnak az esetleges fertőzésektől, illetve azt is elősegítik, hogy az együttlétek zökkenőmentesek legyenek.

Wellness Cafe tipp: GYNTIMA síkosító gél (Ajánlott fogyasztói ár: 1145 Ft) A gél alkalmazásával a hüvely nyálkahártyája megfelelően síkos lesz, így meggátolhatóak az elégtelen síkosságból eredő fiziológiai nehézségek, emellett mérsékeli a hüvely nyálkahártya apró sérüléseinek kockázatát is. Használata a szeretkezéskor megjelenő kellemetlen érzések orvosolására, vagy az óvszer síkosságának fokozására is javallott. GYNTIMA Probiotica hüvelykúp (Ajánlott fogyasztói ár: 1823 Ft) A termék kizárólag természetes alapanyagokat foglal magában, egyáltalán nem tartalmaz a szervezetre nézve káros hatóanyagokat. A Probiotica hüvelykúp a zsályakivonat áldásos erejével védi a vaginát – egyszerre antimikotikus, gyulladásgátló, hidratáló és fertőtlenítő hatású.

Mindezek mellett intim hintőport is használhatsz ágyékod védelmére, frissen tartására a „piros betűs napok” idején is. Személyes preferenciád alapján választhatsz az illatosított és illatmentes betétek közül. Az is jó megoldás, ha mindig magadnál tartasz néhány megbízható minőségű intim törlőkendőt. De egy szuper mosakodóhab is jó szolgálatot tehet.

lactacidfemina.jpg ()Wellness Cafe tipp: GYNTIMA Antiszeptikus intim mosakodóhab (Ajánlott fogyasztói ár: 1630 Ft) Az intimhab megfelelő PH értékkel bír, kellemes és frissítő hatású, amelyet kimondottan a női nemi szervek tisztántartására fejlesztették ki. Az Aloe Vera mellett szerves összetevője az orvosi zsályakivonat, amellyel megelőzhető a hüvelyfertőzés kialakulása. Az intimhab hosszantartó üdeséget kölcsönöz használójának, mindezt irritáció nélkül, ezért mindennapi használatával az intim higiénia abszolút biztosított. Lactacid Femina intim törlőkendő (20 db, 495 Ft)

Sok nő esküszik az intim zuhanyra is, de annyi bizonyos, ennek használatával nem árt csínján bánni. Az intim zuhany valóban tisztán és frissen tarthat, különösen a menstruáció utáni időszakban, ugyanakkor fennáll a veszélye, hogy túlzásba vitt használata felborítja a természetes egyensúlyodat. Ezért bőven elég, ha hetente egyszer végzed a műveletet.

A fejlődési rendellenességek könnyen megelőzhetők Elevit magzatvédő vitaminnal!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X