Főoldal > EGÉSZSÉG > Nekik sikerült: hírességek, akik legyőzték a mellrákot

Nekik sikerült: hírességek, akik legyőzték a mellrákot

0

Írta: and

Azt, hogy sikeresen felépültek, annak is köszönhetik, hogy rendszeresen jártak kivizsgálásra, így még a betegség kezdeti stádiumában fedezték fel náluk a daganatot, és időben megkapták a megfelelő kezelést. Gyógyulásuk óta mindannyian hangsúlyozzák a szűrővizsgálatok fontosságát, amelyek segítségével időben felismerhető és kezelhető ez a betegség. Ugyan a mellvizsgálat picit kellemetlen, kövesd a sztárok példáját, és járj […]

sztarok3.jpg ()Azt, hogy sikeresen felépültek, annak is köszönhetik, hogy rendszeresen jártak kivizsgálásra, így még a betegség kezdeti stádiumában fedezték fel náluk a daganatot, és időben megkapták a megfelelő kezelést. Gyógyulásuk óta mindannyian hangsúlyozzák a szűrővizsgálatok fontosságát, amelyek segítségével időben felismerhető és kezelhető ez a betegség. Ugyan a mellvizsgálat picit kellemetlen, kövesd a sztárok példáját, és járj rendszeresen ellenőrzésre!

Kylie Minogue

Ha öt évvel ezelőtt Kylie nem dönt úgy egy félresikerült kivizsgálás után, hogy még egyszer felkeresi az orvosát, valószínű már csak a betegség későbbi stádiumában derült volna ki a probléma, így viszont még idejében észrevették a daganatot a bal mellében. Ennek ellenére még így is részben el kellett távolítani a mellét, majd ezután következett a kemo- és sugárterápia, ami igencsak megviselte az ausztrál sztárt. Az énekesnő azóta sikeresen legyőzte a betegségét, és ismét a slágerlistákat hódítja.

Cynthia Nixon

A Szex és New York Mirandájánál négy éve diagnosztizálták a mellrákot. A színésznő mellét ezek után leoperálták, majd sugárkezelésben részesült, betegségéről azonban csak később értesítette a sajtót, ugyanis nem szerette volna, ha paparazzik hada követi őt a kórházba. Nixon, akinek édesanyja egykor szintén mellrákban szenvedett, végül nyilvánosságra hozta kálváriáját, hogy az ő példáját látva sorstársai erőt merítsenek. Felépülése óta aktívan részt vesz olyan kampányokban, melyek a mellrák veszélyére hívják fel a figyelmet.

Sheryl Crow

sztarok2.jpg ()Az amerikai énekesnőnek felmenői között nem ismert, hogy bárki is szenvedett volna ebben a betegségben, ennek ellenére nála szintén 4 éve diagnosztizáltak rákos elváltozást mindkét mellében egy rutin mammográfiai vizsgálat során. Crow azonnal elhalasztotta koncertjeit, megműtötték, több hetes sugárterápián vett részt, valamint rendszeresen járt akupunktúrás kezelésre, és gyógyteákat fogyasztott. Crow szerencsére megúszta a kemoterápiát, mivel a daganatot még elég korai fázisában sikerült elcsípni.

Christina Applegate

A színésznő, miután 2 éve kiderült, hogy rosszindulatú daganatot találtak a mellében, a melleltávolítás mellett döntött. Mivel édesanyja is annak idején küzdött ezzel a betegséggel, a színésznő nem akarta megkockáztatni, hogy a kór ismét kialakuljon nála. Applegate-en ezután mellkorrekciós műtétet hajtottak végre,és jelenleg azt tervezi, hogy alapítványt létesít sorstársaiért. Sőt, a sztár most várandós első gyermekével!

Anastacia

Az amerikai énekesnőnél 2003-ban egy kivizsgálás alkalmával diagnosztizáltak rákos elváltozást a bal mellében. A kór olyan gyorsan terjedt, hogy mellének jelentős százalékát azonnal el kellet távolítani, de további kezelések is vártak rá. A daganat szerencsére nem terjedt szét a nyirokcsomóiban, ezért a kemoterápiát megúszta, és „ csak” sugárkezelésben részesült.

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X