Főoldal > EGÉSZSÉG > Tisztulj ajurvédával!

Tisztulj ajurvédával!

ájurvédakezelésméregtelenítéstisztulás
0

Írta: and

A klasszikus indiai orvostudomány, az ajurvéda ma már egyre elterjedtebb a világ minden pontján. A szanszkrit eredetű szó azt jelenti, az élet tudománya. Bár magában foglalja a gyógyászat minden ágát, a legnagyobb hangsúlyt az egészség megelőzésére fekteti. Épp ezért nagyon fontos része a méregtelenítési eljárás, a pancsakarma, hiszen a méreganyagok blokkolják a testben áramló energiákat, […]

A klasszikus indiai orvostudomány, az ajurvéda ma már egyre elterjedtebb a világ minden pontján. A szanszkrit eredetű szó azt jelenti, az élet tudománya. Bár magában foglalja a gyógyászat minden ágát, a legnagyobb hangsúlyt az egészség megelőzésére fekteti. Épp ezért nagyon fontos része a méregtelenítési eljárás, a pancsakarma, hiszen a méreganyagok blokkolják a testben áramló energiákat, ez okozza a különböző betegségeket, tüneteket.

Bár ez a fajta eljárás elég drasztikusnak tűnhet, nagyon hatékony a test és a lélek megtisztításában is. Ez abból is látható, hogy egyre több ajurvédikus klinika nyílik szerte Európában.

Első lépés, a Púrvakarma

Ez minden tisztítókúra első lépése, ami mindenkinek ajánlott. Két részből áll. Első az olajos masszázs, sznehanakarma, mely különböző olajok bőrbe masszírozását jelenti, amely nagyban segíti a méreganyagok kiválasztódását. Alkalmazható olajos fürdőként is, amikor az olajok gyógyhatású anyagai szintén közvetlenül a bőrön szívódnak fel. A gyógynövények kiválasztása egyénre szabottan történik, hiszen mindenki más problémákkal küzd, melyek kezeléséhez különböző olajokra van szükség. Másodikként következik az izzasztókúra, vagyis szvedanakarma. Ezt legtöbbször az olajos kezeléssel együtt, de más időpontban alkalmazzák. A gőz segíti a toxinok távozását a bőr pórusain keresztül.
Mindkét kezelés nagyon hatásos méregtelenítő, de ezen kívül kellemes érzést is adnak, megnyugtatják a testet és a lelket.

Pancsakarma, a teljes tisztulás

ajurveda2.jpg ()A Pancsakarma egy hagyományos ajurvédikus gyógymód. Lényege, hogy megtisztítsa a testet a méreganyagoktól, melyek akadályozzák az energiák megfelelő áramlását, így betegségeket, különböző problémákat váltanak ki. Ez egy öt elemből álló tisztítókúra, melynek célja a test és az elme megtisztítása. Erre a különleges méregtelenítésre alaposan fel kell készíteni a szervezetet, ebben segít a már leírt Púrvakarma.

Virecsana

Ez a módszer tisztító anyagok, és hashajtók segítésével öblíti ki a vesét, a májat, a lépet, a vékonybelet és az izzadtságmirigyeket.

Baszti

Gyógyhatású olajok és növényi kivonatok beöntéses alkalmazása. Rendkívül hatékony méregtelenítő eljárás. Egyedi igényeknek megfelelően válogatják össze a használt tisztító anyagokat.

Rakta-moksana

A nyirokrendszer és a szövetek megtisztításában segít. Eredetileg vérvételhez hasonló módszer volt, de ma már inkább vértisztító gyógynövényeket alkalmaznak.

Vaman

Növényi vagy sós folyadékkal történő terápiás hányás, mely eltávolítja a feloldott mérgeket a zsír és nyirokszövetekből. Nagyon jó hatású légzőszervi és hurutos megbetegedések esetén.

Nasja

Orron keresztül történő tisztítás. Olajokkal vagy gyógynövénykeverékekkel mossák át az orrüregeket. Mindenféle fejfájásra nagyon hatékony kezelési módszer.

Wellness Cafe tipp:
Többet is megtudhatsz az ajurvédikus terápiákról az Ajurvéda klinika és Véda stúdióban.
www.szivarvanyhegy.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X