Főoldal > EGÉSZSÉG > Influenza, nátha, allergia? Melyiktől szenvedsz?

Influenza, nátha, allergia? Melyiktől szenvedsz?

allergiainfluenzanáthatünet
0

Írta: and

A köhögés és az orrfolyás a náthán kívül több betegségnek is kellemetlen tünete és következménye lehet. Most megtudhatod melyek azok a tünetek, melyek  influenzára, allergiára  vagy pedig egy egyszerű meghűlésre engednek következtetni, és hogyan enyhítheted azokat. Súlyos esetben természetesen keresd fel háziorvosodat! Influenza Fő tünet: hirtelen jelentkező lázGyors módszer: acetaminophen vagy ibuprofen Ha 38-39 fokos […]

A köhögés és az orrfolyás a náthán kívül több betegségnek is kellemetlen tünete és következménye lehet. Most megtudhatod melyek azok a tünetek, melyek  influenzára, allergiára  vagy pedig egy egyszerű meghűlésre engednek következtetni, és hogyan enyhítheted azokat. Súlyos esetben természetesen keresd fel háziorvosodat!

Influenza

Fő tünet: hirtelen jelentkező láz
Gyors módszer: acetaminophen vagy ibuprofen

Ha 38-39 fokos lázad van, a mellkasodban kellemetlen érzést érzel, olyan, mintha mindened fájna, és kimerült vagy, akkor nagy valószínűség szerint elkaptad a szezonális influenzát. Első körben menj el orvoshoz, és az ő utasításainak megfelelően vegyél be fájdalomcsillapítót a lázra és a fájdalomra, pihenj sokat, és igyál minél több folyadékot. A veszélyeztetett személyeknek, úgy mint az idősek, gyerekek, terhesek, krónikus betegek antivirális szereket is fel szoktak írni az orvosok.

inf2.jpg ()H1N1

Fő tünetek: láz, hányinger, hasmenés és hányás
Gyors módszer: acetaminophen vagy ibuprofen

A H1N1 tünetei sokban hasonlítanak a szezonális influenzáéra, vagy éppen egy gyomorrontáséra, ezért érdemes komolyan venned a tüneteket. Az orvosi vizsgálat után az előírt kezelés mellett kúráld magad úgy, mint a hagyományos influenzánál, tehát sok pihenés, és minél több folyadékot végy magadhoz. Ha súlyos a helyzet, vagy ha a tüneteid nem enyhülnek egy hét múlva sem, mindenképpen keresd fel újra az orvost, mivel az influenza tüdőgyulladássá is fajulhat, és egyéb szövődményei is lehetnek.

Nátha

Fő tünetek: orrfolyás, orrdugulás
Gyors megoldás: pihenés, sok folyadék

Ha folyamatosan folyik az orrod, köhögsz egy kicsit, és van némi hőemelkedésed, akkor minden valószínűség szerint meghűltél. Igyál minél több folyadékot, és végy magadhoz minél több vitamint kapszula vagy gyümölcs formájában, hogy megerősödjön az immunrendszered, és jobban érezd magad.

Allergia

Főbb tünetek: szem-, orr-, torokviszketés, tüsszögés
Gyors módszer: antihisztamin, orr irrigálás

Bár télen kevesebb az esély az allergiás tünetekre, mint tavasszal,de ha viszketést érzel, tüsszögsz, állandó orrfolyásod van, akkor gyanakodhatsz allergiára. Ilyenkor kérdezd meg az orvost, mit ajánl, illetve krónikus esetben próbáld ki az orrirrigálást. Ilyenkor egy teáskannához hasonló edényt szoktak használni, mely kimossa az irritálló anyagot az orrodból, vagy használj sótartalmú orrsprayt.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X