Főoldal > EGÉSZSÉG > Érzelmi élősködők a betegségek hátterében

Érzelmi élősködők a betegségek hátterében

betegségegyensúlyérzelemérzéscsoportkórokozó
0

Írta: and

Gondoltad volna, hogy a félelem például a gombák egyik legjobb táptalaja, míg a párkapcsolati problémák vesepanaszokhoz vezethetnek?  Dr. Munkácsi Katalin gyermekgyógyászt és méregtelenítési szakorvost kérdeztük arról, milyen betegségeknek adhatnak táptalajt negatív érzelmeink. Gyógyulj szívből! „Egy-egy érzelem túlzott jelenléte vagy épp hiánya életünkben megbontja testünk és a szervek energetikai egyensúlyát – magyarázza dr. Munkácsi Katalin. – […]

Gondoltad volna, hogy a félelem például a gombák egyik legjobb táptalaja, míg a párkapcsolati problémák vesepanaszokhoz vezethetnek?  Dr. Munkácsi Katalin gyermekgyógyászt és méregtelenítési szakorvost kérdeztük arról, milyen betegségeknek adhatnak táptalajt negatív érzelmeink.

Gyógyulj szívből!

„Egy-egy érzelem túlzott jelenléte vagy épp hiánya életünkben megbontja testünk és a szervek energetikai egyensúlyát – magyarázza dr. Munkácsi Katalin. – Ilyenkor az energetikailag meggyengült szerv kiszolgáltatottabbá válik egyes toxinokkal és kórokozókkal szemben. A gombák számára például a cukorbeteg szervezet kiváló táptalaj, míg a légúti fertőzéseket okozó baktériumok az allergiától meggyengült nyálkahártyát kedvelik.”

Egy kórokozótól véglegesen tehát akkor tudunk megszabadulni, ha nem csak fizikálisan kezeljük a betegséget, de utánajárunk, milyen érzelmi táptalaj húzódik mögötte, és feloldjuk az adott lelki problémát.
„Ha az adott betegséget nem kezeljük energetikailag és lelkileg is, ez az ördögi kör csak mélyül – mondja szakértőnk. – Például ha nagy ijedség következtében a vese energetikailag meggyengül, toxinok halmozódnak fel benne. Ez az állapot később még több – a veséhez köthető – negatív érzelmet szül, ami további kórokozók, gombák megtelepedését teszi lehetővé a testben.”

Érzések, mint tünetek

Az öt elem alapján öt fő érzéscsoportot különböztet meg a kínai orvoslás. Ha időben felismered és feloldod negatív érzelmeidet, megelőzheted a betegségedet is. De használhatod fordítva is a módszert: az adott betegségek alapján beazonosíthatod azt a lelki problémát, amely táptalaja a fizikális tüneteknek.

erzelmicikk.jpg ()Aggódás, töprengés és szeretethiány

Ha folyamatos stressz alatt vagy, úgy érzed, hogy elveszett a biztonságérzet életedből, önbizalmad csorbult, akkor lelkiállapotod elsősorban immunrendszered vírusok elleni védekezőképességét gyengíti.

Az érzelemhez tartozó szervek: A lép és a hasnyálmirigy illetve a gyomor sínyli meg leginkább ezeket az érzéseket. De adódhatnak kötőszöveti, emésztési problémák is, illetve a petefészekkel kapcsolatos betegségek.

Betegségei: Étvágyzavar, túlsúly, cukorbetegség, menstruációs gondok, ödéma.

Így gyógyulj: Fogadd el helyzetedet! Találd meg minden szituációban a jót, ne állj ellen a változásnak, inkább nyílj ki a világ felé.

Bánat, pesszimizmus, sértődöttség

Ha nem tudsz elengedni valakit vagy valamit az életedből, ha sértődött vagy, esetleg az intuíciódat fojtod el, vagy a spiritualitás területén borult fel az egyensúly a lelkedben, akkor az ezekből származó negatív beidegződések leginkább a baktériumokkal szembeni immunitásodat viselik meg.

Az érzelemhez tartozó szervek: Fő szervei a tüdő és a vastagbél. A bőr, a torok, a hörgők és a gége is ide tartozik.

Betegségei: Gyakori megfázás és torokgyulladás, allergia, asztma, bőrbetegségek, krónikus hasmenés és székrekedés.

Így gyógyulj: Ne rágódj a múlton, ne emészd magad. Próbálj meg kapcsolatot teremteni a külvilággal és kommunikálj! Mondd el, ami bánt, add ki magadból az elfojtott szomorúságot.

A cikk folytatását keresd a Wellness magazin tavaszi számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X