Főoldal > EGÉSZSÉG > Munkamániás a párod? Így segíts rajta!

Munkamániás a párod? Így segíts rajta!

időbeosztásmegértésmunkamániáspárkapcsolat
0

Írta: and

Ne légy közömbös a munkája iránt! Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne duzzogj belül amiatt, amiért folyamatosan a gépe előtt munkálkodik, miközben közben úgy teszel, mintha számodra teljesen érdektelen lenne az ő munkája. Ezzel azt üzened neki, hogy hiába kapálózik, te nem becsülöd meg. A panaszkodás helyett inkább dicsérd meg a szolgalmáért, és, hogy örülsz, […]

Ne légy közömbös a munkája iránt!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne duzzogj belül amiatt, amiért folyamatosan a gépe előtt munkálkodik, miközben közben úgy teszel, mintha számodra teljesen érdektelen lenne az ő munkája. Ezzel azt üzened neki, hogy hiába kapálózik, te nem becsülöd meg. A panaszkodás helyett inkább dicsérd meg a szolgalmáért, és, hogy örülsz, hogy mindezt a közös jövőtök miatt csinálja, és ajánld fel a segítségedet is.

Ne zsémbeskedj!

Mint ahogy az előbb szó esett róla, ha állandóan a párod orra alá dörgölöd, hogy a munkája fontosabb számára, mint te, nem vezet jó útra. Maximum arra, hogy még több időt fog munkával tölteni. Az állandó zsörtölődés helyett légy vele megértő, és ha épp otthon melózik, kérd meg kedvesen, hogy óránként tartson egy kis szünetet, amit veled tölt. Ha így viszonyulsz hozzá, ő is örömmel fogja egy kicsit hátrahagyni a munkáját.

work2.jpg ()Ne hasonlítgasd magatokat más párokhoz!

Ha mástól nem, ettől tuti, hogy falra fog mászni a pasid. Ha mást sem hall, csak azt, hogy a legjobb barátnődet bezzeg minden nap elviszi a párja vacsorázni, ismét egy jó nagy lórúgást adsz választottadnak. Inkább élvezd ki azt az időt, amit veled tölt, és évente egyszer vagy kétszer  utazzatok el valahova kettesbe n (laptop nélkül), vagy vonuljatok el egy kis erdei házikóba. Ha összehasonlítgatás helyett azt érezteted vele, hogy szeretsz vele lenni, ő is sokkal jobban rábírható lesz arra, hogy lazítson.

Használjátok a naptárat!

Ha a dolgok kezdenek a fejük tetejére állni, érdemes naptárba rendszerezni őket. Ha mindent pontosan bepötyög a mobiljába, akkor nem fordul elő az a probléma, hogy véletlenül elfelejtkezik egy randiról, miközben te egyedül ücsörögsz az étteremben azon morfondírozva, hogy otthon hozzávágod a kínai vázát.

Legyen meg a mindennapi rutin!

Ha a pasid úgy tűnik, szinte odanőtt a dolgozóasztalához, ideje bevezetnetek bizonyos szokásokat, melyek aztán a mindennapi rutin részeit képezik. Esténként főzzetek együtt például, vagy vacsora után sétáljatok egyet. Ha mindez berögzül imádottad agyába, akkor már nem lesz számára probléma, hogy egy kicsit otthagyja a számítógépet, és veled töltsön egy kellemes félórát.

Támogasd őt!

A házsártosság helyett a pasid is jobban fogja érezni magát, ha pozitív visszacsatolást és támogató hátteret kap tőled. Készíts neki egy csésze forró teát, bírd rá, hogy tartson szünetet, és részesítsd egy felejthetetlen masszázsban. Legközelebb ő fog könyörögni egy jó kis gyúrásért.

Győzd meg észérvekkel!

A legtöbb munkamániás extra mértékű energiát fektet abba, hogy maximálisan teljesítsen, s közben nem mérik fel, hogy másfajta tevékenységre is szükségük lenne a munkán kívül, hogy bírják a strapát. Kedvesen, de határozottan közöld vele, hogy ahhoz, hogy ne égjen teljesen ki rövid időn belül, másfajta ingerekre is szüksége van. Egy közös hétvége, vacsora, mozi vagy színház elvonja a figyelmét a munkáról, az idegei megnyugszanak, így hatékonyabban tudja belevetni magát másnap a munkába.

Válaszd külön a magánéletet!

Bár első blikkre jó ötletnek tűnhet, hogy betoppansz az irodájába egy meglepetés ebéddel, ezt azért jól fontold meg. Valószínű nem lenne annyira feldobott, mint amennyire várnád, hiszen számára a munkának és a magánéletnek megvan a maga helye, és nem szeretné egybemosni a kettőt. Ezt tartsd inkább tiszteletben, és inkább este lepd meg egy finom vacsorával otthon, így az este folyamán már biztos nem a számítógépét fogja bűvölni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X