Főoldal > EGÉSZSÉG > Tavaszi újjászületés kívül-belül

Tavaszi újjászületés kívül-belül

megújulásnagytakarítástavaszújjászületésvitaminpótlás
0

Írta: and

Nyiladozás a lakásban Itt az ideje az alapos nagytakarításnak. A télen felhalmozott ajándékdobozokat, papírhulladékot, újságokat add oda egy ismerősnek, rokonnak, aki fűteni tud vele, vagy dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe. Úgy, mint a sok műanyag palackot, zacskót és egyéb „egyszer majd jó lesz valamire” holmit. Pakold ki a szekrényeket, válogasd át a ruhákat, cipőket. Ne félj […]

Nyiladozás a lakásban

Itt az ideje az alapos nagytakarításnak. A télen felhalmozott ajándékdobozokat, papírhulladékot, újságokat add oda egy ismerősnek, rokonnak, aki fűteni tud vele, vagy dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe. Úgy, mint a sok műanyag palackot, zacskót és egyéb „egyszer majd jó lesz valamire” holmit. Pakold ki a szekrényeket, válogasd át a ruhákat, cipőket. Ne félj megszabadulni azoktól a daraboktól, amiket már évek óta nem hordasz. Csomagold össze és add őket oda egy segélyszervezetnek. Ezzel nem csak magadnak, de másoknak is segítesz.

Ha egyhangúnak találod a lakást, de nincs pénzed festésre vagy új bútorokra, hatásos átalakítást tudsz elérni új lakástextilekkel és néhány kiegészítővel. Ne félj a merész színektől! Egy kis tüzes pink, egy csipet napsárga, vagy egy maréknyi élénk fűzöld biztosan elűzi a maradék telet is a környékről! Ne feledd azonban, hogy a kevesebb néha több!Tegyél a falakra új képeket. Ajándék-vagy művészboltokban gyönyörű reprodukciókat vásárolhatsz. Mit szólnál egy japán, cseresznyevirágos képhez?

tavaszodas2.jpg ()A szem a lélek tükre – az ablak a lakásé. Hadd áramoljon be a fény! Tisztítsd meg jó alaposan az ablakokat, majd tegyél fel egy szép esésű, világos függönyt. Készíts gyöngyfüzéreket és akaszd fel ezeket is. Megkapó látvány, ahogy a fény átszűrődik a gyöngyszemeken, színes foltokat dobva a falakra, bútorokra. Ha pedig végeztél a rendrakással és a csinosítgatással, jöhet a hab a tortára. Tegyél az asztalra egy vázányi tulipánt vagy hajtatott ágat – jutalom a fáradalmakért.

Testi-lelki felfrissülés

Tavasszal nem csak környezetünknek, testünknek-lelkünknek is szüksége van a változásra. A téli időszakban lelassult és legyengült szervezet méregtelenítésre és erősítésre szorul. A vitaminpótlás ilyenkor különösen ajánlott.

Szerencsére egyre könnyebben és olcsóbban juthatunk friss zöldségekhez. A nagyáruházak helyett inkább válassz a helyi kistermelők árui közül. Nem csak hogy jobb minőségűek, de biztos lehetsz benne, hogy hazait választasz. Magad is nevelhetsz otthon vitaminforrást. Csíráztass kis tálkákban retek-, vagy kölesmagokat! Nagyon egészségesek és még dekorációnak sem utolsók!

A fűtésszezon nagyon megviseli a hajat és a bőrt. Szervezeted meg fogja hálálni, ha tartasz egy léböjtkúrát. Így visszapótolhatod a folyadékot és méregtelenítesz is.

Külsőleg is újulj meg! Betérhetsz a fodrászhoz is. Vágass egy új, merész fazont, válassz új színt! Keress új illatokat! A télvégi akciókat kihasználva vásárolj új parfümöt, próbálj ki más illatkombinációkat is, mint amilyeneket megszoktál!

Ahogy visszaszivárognak a színek a természetbe, egyre többen vágynak a szabadba. Itt a túrázás és a geocaching ideje! Fedezd fel a környék látnivalóit, szépségeit! Eközben úgy erősíted izmaid, hogy észre sem veszed. Szervezz túrát barátaidnak, biztos sok élményben lesz részetek! Mert tavasszal minden olyan különleges!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X