Főoldal > EGÉSZSÉG > Védekezz homeopátiával az allergia ellen!

Védekezz homeopátiával az allergia ellen!

allergiagyógyításhomeopátiamegelőzésméregtelenítés
0

Írta: and

Szezonális allergiák Az allergia ma világszerte népbetegség, és rengetegen szenvednek tőle. A szénanáthát vagy allergiát az orr nyálkahártyájába jutó olyan idegen anyagok okozzák, mint a virágpor, a lakásban fellelhető por vagy az állati szőr. Az allergia tulajdonképpen nem más, mint a szervezet eltúlzott és téves védekezése a környezeti ártalmakra, melyekre ellenanyagok termelésével reagál. A legismertebb […]

Szezonális allergiák

Az allergia ma világszerte népbetegség, és rengetegen szenvednek tőle. A szénanáthát vagy allergiát az orr nyálkahártyájába jutó olyan idegen anyagok okozzák, mint a virágpor, a lakásban fellelhető por vagy az állati szőr. Az allergia tulajdonképpen nem más, mint a szervezet eltúlzott és téves védekezése a környezeti ártalmakra, melyekre ellenanyagok termelésével reagál.

A legismertebb allergén tünetek a tüsszögés, a szemviszketés, az orrdugulás és a könnyezés.
Az allergia részben örökletes, ám a levegőszennyezés és egyéb környezeti hatások jelentősen befolyásolják kialakulási kockázatát.

Tavasszal kezdődik a ciprus-, a fenyőfélék, a fűzfa, a juhar, a kőris, a nyár- és nyírfa, továbbá a pázsitfűfélék virágzása, melyek az arra érzékenyeknél komoly és kellemetlen tüneteket produkál.

Készülj fel időben!

„Az ipari mérgekkel teli világ, valamint az ezzel kapcsolatos, elsavasodás miatti hibás immunrendszer az allergiák fő kiváltó oka, ám ha szervezetünket rendbe tesszük, akár az évtizedek óta fennálló allergiánkat is megszüntethetjük” – mondja Antalné Putnik Judit, gyógynövény szakértőnk.

Ennek értelmében nagyon fontos a máj, a vesék és a belek méregtelenítése, valamint a bélflóra újratelepítése, mely főként élő táplálékok bevitelével történhet. Az allergia elleni védekezés másik nagyszerű módszere a lúgosítás – ilyenkor az étkezésben a csírák kiemelt szerepet kapnak.

„A “bűnös” pollenek megjelenése előtt 3 hónappal célszerű elkezdeni a méregtelenítést, ám ha későn kapunk észbe, nyáron is belefoghatunk az allergia elleni felkészülésbe” – fűzi hozzá szakértőnk.

Wellness Cafe tipp: Parlagfű-allergia esetén tavasszal iktass be tejmentes diétát, és reggeli előtt igyál búzafű-levet!

homeocikk.jpg ()Kezeld magad homeopátiával!

A homeopátia természetes alapanyagokból készített gyógyszerekkel olyan információkat továbbít a szervezetnek, melyek hatására beindulnak az öngyógyító folyamatok, továbbá fokozódnak a reakcióképességek a betegség legyőzése érdekében.

A gyógyításhoz minden esetben tested pontos megfigyelése, a tünetek alapos leírása és a homeopata szakemberrel történő konzultáció szükséges, aki segít a személyre szabott alkati szerek megállapításában.

A homeopátiás szerek többnyire golyócskák vagy tabletták, amelyeket a nyelved alá téve kell elszopogatnod, így a száj nyálkahártyájáról hatékonyan szívódnak fel az összetevők. A monokomponensű homeopátiás gyógyszerek egyetlen fajta állati, növényi vagy ásványi eredetű hatóanyagot tartalmaznak, és célzottan hatnak, mert a szervezet egyféle ingerre jobban reagál.

Wellness Cafe tipp: Kezd a megelőzést kora tavasszal, és kérd ki a homeopata tanácsát, aki a tüneti szerek kiválasztásánál megkeresi panaszaid kiváltó okát, a tünetek helyét, majd meghatározza azok jellegét.

Kaparó torok, piros szem

A szénanáthás rohamok enyhítésére kiváló készítmény a Coryzalia, mely alkotóelemei hatásosan lépnek fel a kellemetlenségek ellen. A Luffel szublingvális tabletta kombinált gyógyszer, mely szintén a szénanátha tüneteit csökkenti úgy, hogy serkenti a szervezet öngyógyító törekvéseit (1601 Ft).

Ha könnyezik a szemed és folyik az orrod, az Allium Cepa C9 Boiron (618 Ft), vagy az Euphrasia Officinalis C9 (618 Ft) segíthet, viszketésre pedig a Sabadilla C9 golyócskáit használhatod (595 Ft).

Bővebb információk: www.patikaszentanna.hu

Piros orra, gyulladt szemekre ideális a Kalium Iodatum golyócska (595 Ft).

További infók: www.hazipatika.com

Wellness Cafe tipp: A homeopátiás szerek alkalmazásánál is be kell tartanod az előírt mértéket, és amennyiben a panaszok nem szűnnek meg, feltétlenül orvoshoz kell fordulnod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X