Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 tipp, mire ügyelj, ha hosszú repülőútra indulsz

10 tipp, mire ügyelj, ha hosszú repülőútra indulsz

óvintézkedésrepülésrepülőútutazás
0

Írta: and

1. Igyál elegendő vizet! A repülőn uralkodó száraz levegő miatt fontos, hogy folyamatosan hidratáld magad, ezért igyál minél több vizet. Az alkoholt, koffeint tartalmazó italok fogyasztását pedig minimalizáld, mivel ezek éppen, hogy vizet vonnak el a szervezetedből. 2. Nyújtsd a lábad! Egy hosszú repülés bizony, eléggé igénybe tudja venni a lábaidat. Éppen ezért, minden órában […]

1. Igyál elegendő vizet!

A repülőn uralkodó száraz levegő miatt fontos, hogy folyamatosan hidratáld magad, ezért igyál minél több vizet. Az alkoholt, koffeint tartalmazó italok fogyasztását pedig minimalizáld, mivel ezek éppen, hogy vizet vonnak el a szervezetedből.

2. Nyújtsd a lábad!

Egy hosszú repülés bizony, eléggé igénybe tudja venni a lábaidat. Éppen ezért, minden órában állj fel, mozgasd meg egy kicsit őket, és sétálj egy kört a fedélzeten.

3. Védd a lábaidat!

A repülés alatt viselj hosszú harisnyát vagy zoknit, különösen, ha valamilyen krónikus betegségben vagy túlsúlyban szenvedsz. Ezzel megakadályozhatod, hogy vérrögök keletkezzenek a lábadban.

4. Ásíts!

A repülés egyik kellemetlen „mellékterméke” a bedugult fül. Hogy ezt elkerüld, olykor nyelj egy nagyot, tátogj, ásíts, rágj. Ha mégis bekövetkezett a füldugulás, akkor is alkalmazhatod ezeket a trükköket, mert segítenek, hogy ismét visszanyerd a hallásod.

5. Ülj kényelmesen!

rep2.jpg ()Utazás előtt ügyelj arra, hogy kényelmes ruhát és cipőt viselj. Ilyenkor hagyd a kiskosztümöt és a tűsarkút a bőröndben. A kényelmes viselettel elősegíted, hogy gond nélkül és kellemesen teljen a repülés.

6. Mozgasd a lábad!

Ha épp nincs alkalmad arra, hogy sétálj a fedélzeten, ülve is meg tudod mozgatni egy kicsit a lábaidat. Emelgesd őket, körözz velük, a lényeg, hogy bizonyos időközönként legyenek egy kicsit mozgásban. Illetve az is fontos hogy a lábaid számára legyen elég hely, ne nyomorogjanak egymás mellett.

7. Vigyél gyógyszert!

Ha hosszabb időt töltesz repülőn, és rendszeresen szedsz valamilyen gyógyszert, akkor azt vidd fel magaddal a fedélzetre. Illetve nem árt, ha hányinger ellen is viszel fel valamilyen szert. Sosem lehet tudni!

8. Kerüld a nagy evészetet!

Bár lehet, hogy a kínálat pazar, mégis azt javasoljuk, hogy kerüld a nagy dőzsölést és a buborékos italok fogyasztását, melyek fokozzák a gázképződést a beleidben, ami miatt hamarosan igen kellemetlenül érezheted magad.

9. Informáld a személyzetet!

Ha valamilyen allergiával küszködsz, még a repülés előtt informáld erről a személyzetet, így, ha valami gond lenne, ők már felkészülten tudnak neked segíteni.

10. Beszélj az orvosoddal!

Mielőtt egy hosszú repülőútba vágnál, és még nem vagy rutinos abban, hogy órákat tölts egy repülőn, érdemes konzultálnod az orvosoddal, hogy mit tanácsol ilyen helyzetekre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X