Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 kérdés, hogyan mulaszthatod el a fejfájásod

7 kérdés, hogyan mulaszthatod el a fejfájásod

fájdalomfájdalomcsillapításfejfájásmegoldás
0

Írta: and

Bár a fejfájásnak több típusa is létezik, melyek ellen szinte csak gyógyszerrel lehet fellépni (mint például a migrén), a sima, hétköznapi fejfájás miatt nem kell azonnal fájdalomcsillapítóért nyúlnod. Léteznek olyan praktikák, ételek, melyek segítenek megszüntetni a fájdalmat anélkül, hogy kemikáliákkal tömnéd magad. 1. Segít a folyadékfogyasztás? Különösen nyáron okozhat problémát a nem megfelelő folyadékbevitel. A […]

Bár a fejfájásnak több típusa is létezik, melyek ellen szinte csak gyógyszerrel lehet fellépni (mint például a migrén), a sima, hétköznapi fejfájás miatt nem kell azonnal fájdalomcsillapítóért nyúlnod. Léteznek olyan praktikák, ételek, melyek segítenek megszüntetni a fájdalmat anélkül, hogy kemikáliákkal tömnéd magad.

1. Segít a folyadékfogyasztás?

Különösen nyáron okozhat problémát a nem megfelelő folyadékbevitel. A dehidratáció viszont fejfájás formájában is éreztetheti hatását. Éppen ezért mindig tarts a táskádban egy palack vizet, és folyamatosan kortyolgass belőle, így megelőzheted a fejfájást. Ha pedig érzed, hogy kezd sajogni a buksid, akkor is kezdj el inni!

2. Ihatok kávét, amikor fájdalom gyötör?

Bár furcsának tűnhet, de a kávé is képes csodát művelni a fejfájással. A fekete lé ugyanis felpörgeti testedben a véráramlást, kitágítja az ereket, ezáltal jótékonyan tud hatni a fájdalomra is. Ha nem szereted a sima kávét, feldobhatod egy kis tejjel, és ízesítheted mézzel is.

3. Mire jó a borsmenta?

A borsmenta illóolaj és tea formájában is képes elűzni a legmakacsabb fájdalmat is. Forrázz le két evőkanál borsmentafüvet, hagyd állni pár percig, magj szűrd le, és máris fogyaszthatod. A borsmenta-olajat pedig masszírozd a homlokodba, halántékodba!

4. Jegelni vagy nem jegelni?

A jég pont, hogy összeszűkíti az ereket, és ezzel veszi fel a harcot a fejfájás ellen.  Ha nincs kéznél jégzselés tasak, akkor használj sima, tört jeget, tedd egy zacskóba, és borogasd vele a homlokodat, tarkódat. Tarts pár perc szünetet, és ismételd meg a műveletet.

faj2.jpg ()

5. Kipróbáljam a hideg-meleg fürdőt?

Az egyik kitágítja, a másik összehúzza az ereket. Ez a kombó pedig segít abban, hogy gyorsan és hatékonyan elmulaszd a makacs fejfájást. Ha nincs időd zuhanyozni, akkor lábfürdő formájában is megoldható a dolog. Tölts meg egy vödröt hideg, majd egy másikat meleg vízzel, és 3 percenként tedd a lábaidat az egyikbe, majd a másikba, utána pedig feküdj le kicsit pihenni

6. Megoldás lehet a magnézium?

Nemcsak az izomgörcsök, de a fejfájás ellen is remek szer. Lehetőleg természetes forrásból juss hozzá,úgy, mint banán, dió, mandula, de ha épp nincs időd leugrani a boltba, akkor pezsgőtabletta formájában is elfogyaszthatod.

7. Mit egyek?

A fejfájás egyik gyakori kiváltó oka lehet a kalcium-hiány. Ha össze szeretnéd kötni a kellemeset a hasznossal, akkor fogyassz görög joghurtot, mely tele van kalciummal, ráadásul rendkívül ízletes is, és még cukrot sem tartalmaz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X