Főoldal > EGÉSZSÉG > Ha kávézol, válaszd a legjobbat!

Ha kávézol, válaszd a legjobbat!

kávékereskedelemméltányosminőségorganikus
0

Írta: and

Támogasd a méltányos kereskedelmet! A kávé az egyik leggyakrabban forgalmazott globális nyersanyag, ami nagy hatást gyakorol a mezőgazdaságra, a termőföldekre, így milliók életét befolyásolja. A világ kávékészletének több mint felét a kisebb családi ültetvények termesztik, akiknek a fair trade lehetőséget nyújt arra, hogy kedvezőbb kereskedelmi feltételek mellett adhassák el a saját maguk által termelt árukat, […]

Támogasd a méltányos kereskedelmet!

A kávé az egyik leggyakrabban forgalmazott globális nyersanyag, ami nagy hatást gyakorol a mezőgazdaságra, a termőföldekre, így milliók életét befolyásolja. A világ kávékészletének több mint felét a kisebb családi ültetvények termesztik, akiknek a fair trade lehetőséget nyújt arra, hogy kedvezőbb kereskedelmi feltételek mellett adhassák el a saját maguk által termelt árukat, és így kitörhessenek a nyomorból.

Ha ennek szellemében vásárolsz, kiváló minőségű, tiszta és szennyeződésektől mentes organikus termékeket fogyaszthatsz, ezzel pedig te is nagyban hozzájárulhatsz a társadalmi igazságosság fenntartásához.

kavecikk2.jpg ()Alotenango La Candelaria

A guatemalaiak a kávét édesen szeretik, és kedvelik a gyümölcsös, virágos aromákat. Az enyhén pörkölt kávé édes, diós zamatával csodásan harmonizál a fanyar citrom, a karamell és a fenyő. Ha megkóstolsz belőle egy csészével, minden egyes cseppjében felfedezheted a természetes frissességét.

További infók: http://johnsonbrotherscoffee.com/coffee.htm

Yirgacheffe

A Konga gazdái átlagosan 1,25 hektár területen termelik a legfinomabb kávészemeket. A világszerte népszerű Yirgacheffe-t gyakran használják olyan eszpresszó keverékekhez, mint például az olasz Illy. Te is imádni fogod, ha kedveled a könnyed, ám karakteres ízeket.

További infók: www.terroircoffee.com

Abessa

A 100%-os bio kávé kiváló minőségű különlegesség, amelynek régi hazája az Etiópia déli részén lévő abessiniai királyi tartomány, míg az Uganda keleti részéről származó Jambo espresso kávé valódi kulináris élvezet.

További infók: www.bolthely.hu

kavecikk1.jpg ()Mount Hagen

A kellemes aromájú, kézzel szedett bio kávét hagyományos módon termelik, páratlan ízét pedig a gondos feldolgozási eljárásnak köszönheti. A Mount Hagen kávéi 100% tiszta magashegyi kávészemekből állnak és ellenőrzött biogazdálkodásból származnak.

További infók: www.netbio.hu

Pur Arabica

A különleges zamatú kávékeverék Peru, Bolívia és Ecuador őstermelőitől származik, és a méltányos kereskedelem elvei szerint forgalmazzák. Az Alter Eco bio arabica őrölt kávé tiszta íze minden napszakban tökéletes élvezetet nyújt.

További infók: www.egeszsegbolt.unas.hu

Green Mountain

Egy klasszikus amerikai reggeli szinte elképzelhetetlen lenne a kicsit édeskés, ám élénkítő hatású kávé nélkül. Az ital enyhén szirupos íze mellett különleges diós-citromos aromájával csábítja az érzékeket. http://www.greenmountaincoffee.com/?ck=1

Így csempészd vissza a vágyat az életedbe!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X