Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb fiatalító tippek

A legjobb fiatalító tippek

bőrfiatalkapcsolatszex
0

Írta: and

Tanulj életed végéig! Az életkor növekedésével a felnőtt agy kapacitása fokozatosan csökken, ami természetes öregedési folyamat, ám szerencsére az emberi agy folyamatos változásra képes. A szellemi frissesség megőrzésében az agykutatók szerint kulcsfontosságú szerepet játszik az élethosszig tartó tanulás, ennek köszönhetően új idegi kapcsolatok jönnek létre az agyban, amit felnőtt neurogenezisnek hívnak. A keresztrejtvények, a különböző […]

Tanulj életed végéig!

Az életkor növekedésével a felnőtt agy kapacitása fokozatosan csökken, ami természetes öregedési folyamat, ám szerencsére az emberi agy folyamatos változásra képes. A szellemi frissesség megőrzésében az agykutatók szerint kulcsfontosságú szerepet játszik az élethosszig tartó tanulás, ennek köszönhetően új idegi kapcsolatok jönnek létre az agyban, amit felnőtt neurogenezisnek hívnak. A keresztrejtvények, a különböző memória játékok és a fejtörők ugyan ezt nem biztosítják, ám a meglévő tudást remekül karbantartják. Az agyműködés serkentésére és a szellemi erőnlét fokozására sokkal hatékonyabb megoldás olyan új és komplex élmények (sport, hobbi, nyelvtanulás) keresése, amelyek nem csupán a tudást, hanem pl. reakciósebességet is edzésben tartják.

Izzadj kevesebbet!

A sportról köztudott, hogy fiatalít és karbantart, ám a hagyományos kínai orvoslás szakértői szerint a testmozgás nem járhat túlzott mértékű izzadással, mivel ez a test számára nagy energiaveszteséget jelent.  Erős verejtékezéssel a szervezet túl sok folyadékot veszíthet, így a veséknek – amelyek napi 180 liter folyadékot szűrnek át a szervezetben – sokkal nehezebb dolguk van, és könnyen túlterhelődhetnek. Az egészséges és fiatalos életvitel megőrzéséhez válassz olyan sportokat, amelyeket a szabadban is végezhetsz, a természetközeli élmények a test, a lélek és a szellem egyensúlyának harmóniájával ajándékoznak meg. A sportolást soha ne kötelezettségként, hanem örömteli és szórakoztató tevékenységként éld meg.

shutterstock_30196249.jpg ()Olvass lefekvés előtt!

Az unalmas esti filmek és a távirányítóval való értelmetlen manőverezés helyett sokkal hasznosabb, ha elalvás előtt a kezedbe veszel egy izgalmas könyvet, ami kellemesen kikapcsol és ellazít, így megkönnyíti az elalvást. Ha nyelveket tanulsz, vagy felkészülnél egy vizsgára, az este a legjobb időszak erre, hisz alvás során nem csupán a test és a lélek regenerálódik, ám az éjszakai nyugalmi fázisban az új ismeretek különösen jól rögzülnek. A nyugodt éjszakai alvás az egyik legfontosabb fiatalító tényező, ám ha tartósan keveset alszol, az agyi funkcióid gyorsabban hanyatlanak és a hormonháztartásod egyensúlya is felborulhat, aminek komoly egészségügyi következményei lehetnek.

Szeretkezz minél gyakrabban!

Közismert tény, hogy a szeretkezés rendkívül egészséges, és kívül-belül egyaránt szépít. Skót tudósok szerint a rendszeres és kielégítő szexuális élet, illetve a vele járó kiegyensúlyozottság akár 7 évet is fiatalíthat. A szexuális aktivitás csökkenti a testzsírt, élénkíti a vérkeringést, és a nőknél megfelelő ösztrogéntermelést biztosít, ami pozitív hatást gyakorol a bőrre, és segít a kötőszövet rugalmasságának megtartásában. A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon, ami fontos szerepet játszik a szexuális funkciókban, az izomfelépítésben és a viselkedésben. Az intim együttlét növeli a tesztoszterontermelést, ami hozzájárul a fizikai és szellemi erőnlét fenntartásához, így tehát a szex mindkét nem esetében fiatalít.

Reggelizz energiát! 

Bár egy müzlis-joghurtos reggeli nagyon finom, a hagyományos kínai orvoslás képviselői szerint a hideg táplálékok felmelegítéséhez a szervezetnek sokkal több energiát kell felhasználnia, emiatt kevesebb energiája marad az emésztési folyamatokra. Ezzel szemben a melegen elfogyasztott reggeli lendületbe hozza a chi-t, és serkenti a zsíranyagcserét. Ha szeretnéd természetes módon megőrizni a fiatalságodat, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, hisz a bennük lévő fitokemikáliák és antioxidánsok valóban hatékony anti-aging fegyverek, illetve fogyassz rendszeresen likopin és karotin tartalmú élelmiszereket (pl. sárgarépa, paradicsom). A szója és a tofu termékek fitohormonjai az ösztrogénhez hasonlóan működnek, kiválóan erősítik a kötőszöveteket és megőrzik a bőr eredeti vitalitását.

Ápold baráti kapcsolataidat!

Egy nemrégiben elkészült angol tanulmány a társas kapcsolatokat vizsgálta, és megállapította, hogy a jó szociális kapcsolatokkal rendelkezők háromszor alacsonyabb valószínűséggel halnak meg korán, mint azok az emberek, akik magányosan és elszigetelten élnek. A minőségi társas kapcsolatok pozitívan befolyásolják az öregedés folyamatát, ám a felszínes barátságok még inkább erősíthetik a magányosság érzését. Az aktív társadalmi élet ösztönzi a gondolkodási képességeket, javítja a szellemi teljesítményt és hozzájárul a jó közérzethez.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X