Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezeket edd, ha túletted magad

Ezeket edd, ha túletted magad

emésztésfeszüléstele hastúlevés
0

Írta: and

A túlevés megterheli a szervezetet, a szabadgyökök megrohanják a sejteket és hozzájárulhatnak egyes krónikus betegségek kialakulásához, mint például a szív- és cukorbetegség, valamint a rák. De van megoldás! Narancslé A finom nedű antioxidánsokban és flavonoidokban gazdag, segít ellensúlyozni a kalóriák és a túlzottan zsíros ételek okozta szívproblémák kialakulását – áll egy 2010-ben végzett amerikai tanulmányban. […]

A túlevés megterheli a szervezetet, a szabadgyökök megrohanják a sejteket és hozzájárulhatnak egyes krónikus betegségek kialakulásához, mint például a szív- és cukorbetegség, valamint a rák. De van megoldás!

Narancslé

A finom nedű antioxidánsokban és flavonoidokban gazdag, segít ellensúlyozni a kalóriák és a túlzottan zsíros ételek okozta szívproblémák kialakulását – áll egy 2010-ben végzett amerikai tanulmányban. A kutatás szerint azok, akik narancslét ittak a zsír- és kalóriadús reggelihez, csökkentették a káros szabadgyököket és más gyulladást okozó tényezőt a szervezetben.

Gyümölcs

Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök, mint a bogyósok, szőlő, kivi és cseresznye segítik minimalizálni az evés utáni káros szabadgyökök okozta károsodást. Minden kalóriadús étkezés után egyél gyümölcsöt vagy zöldséget, így elkerülheted a káros hatásokat.

tulev2.jpg ()

Ecet

Egy evőkanálnyi ecet – például a salátára permetezve – mérsékli a kalóriadús ételek okozta vércukorszint megugrást. Többnyire a vércukorszint meredek emelkedése előidéz egy ugyanolyan gyors csökkenést – ez növeli az étvágyat. A vércukorszint gyors emelkedése különösen problémás a diabéteszes betegek számára, akik nem tudják a glükózt hatékonyan feldolgozni.

Bor

A vörösborban található antioxidánsok csökkentik a zsírban gazdag ételek negatív hatásait, mert csökkentik azon anyagok szintjét, amelyek a zsíros étel elfogyasztása után keletkeznek, és összefüggésben vannak a szívproblémák kialakulásával. Igyál étkezés után, vagy főzzél vele – mindkét módszer hatékony. Persze túlzásba nem szabad vinni!

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X