Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kérdés az ezüstkolloidról

5 kérdés az ezüstkolloidról

betegségbőregészséggyulladás
0

Írta: and

Mi az ezüstkolloid? Átlátszó vagy vöröses színű folyadék. Ionizált vízbe ezüst részecskéket – úgynevezett kolloidokat – kevernek. Az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva képes felhasználni. Honnan indult hódító útjára? Már az ókori görögök és rómaiak is tudtak valamit: italaikat ugyanis ezüst edényekben tartották, így azok tovább maradtak frissek. A középkorban is ezüstkupákból ittak, […]

Mi az ezüstkolloid?

Átlátszó vagy vöröses színű folyadék. Ionizált vízbe ezüst részecskéket – úgynevezett kolloidokat – kevernek. Az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva képes felhasználni.

Honnan indult hódító útjára?

Már az ókori görögök és rómaiak is tudtak valamit: italaikat ugyanis ezüst edényekben tartották, így azok tovább maradtak frissek. A középkorban is ezüstkupákból ittak, az amerikai telepesek pedig a tejet tartósították ezüstdollárral. A pestisjárvány idején az ezüstkanalat nyalogató gyermekek életben maradtak, míg Németországban a 19. században jöttek rá, hogy az ezüstoldat fertőtleníti a szem gyulladását.

ezustcikk.jpg ()Mire jó?

Kutatások bizonyítják, hogy az ezüstkolloid képes átvenni az antibiotikumok szerepét anélkül, hogy mellékhatásokkal kellene számolni. Több mint 650 féle kórokozót képes elpusztítani csupán öt-hat perc alatt. Hígítva, vagy hígítás nélkül, szájon át szedhető, de C-vitamin szedésével egyidőben nem ajánlott. Kezelhetünk vele pattanásokat, ízületi- és agyhártyagyulladást, alkalmas kónikus kimerültségre, de kiválóan gyógyítja a kötőhártyagyulladást, daganatos megbetegedések egyes fajtáit, eredményes Candida-fertőzés, reuma, és cukorbetegség esetén. Tehetjük közvetlenül horzsolásokra, és vágott-, nyílt sebekre egyaránt. Megfázásos betegségekre is alkalmazható. Ekcéma, viszkető felületek, pattanások és szúnyogcsípés kezelésére is kiváló. Megszünteti a korpásodást és a bőrviszketést. Napégésre, valamint súlyos égési sérülésekre is hatékony megoldást jelent.

Hogyan fejti ki hatását?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Ezeknek az enzimeknek az optimális működését képes meggátolni az ezüstkolloid, így azok elpusztulnak nagyjából 6 perc alatt. Fénytől védve tárolva, három hónapig hatásos.

Milyen területen használható még?

A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike. Gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele rothadás és penészedés ellen. Hűtőszekrény szagtalanítására is alkalmas. A kertben is hasznos: elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és az öntözőrendszerekben. Állatoknál is lehet alkalmazni: égésre, marásra, harapásra és fertőzések gyógyítására, sőt a kutyák parvo vírusfertőzésére is. Ideális élelmiszertartósító.

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X