Főoldal > EGÉSZSÉG > Kúráld magad fagyöngyteával!

Kúráld magad fagyöngyteával!

egészségfagyöngyfogyásméregtelenítéstea
0

Írta:

Ez a különleges növény számos fontos hatóanyagot tartalmaz: flavonoidokat, fehérjesav-származékokat, aminokat és viszkotoxint. Nagyon hatásos az anyagcsere-problémák megoldásában, egy kiadós fagyöngytea-kúra ugyanis segít kitisztítani a szervezetet.

Ráadásul a karácsonyi időszak a nagy evések időszaka, így nem árt, ha tartunk otthon belőle, hogy az ünnepek elmúltával bevethessük. Amellett, hogy tisztítja a szervezetet, szabályozza a vérnyomást is: magas vérnyomás esetén segít enyhíteni a panaszokat (fülzúgás, szédülés).

A téli időszakban nagyon hasznos, mert erősíti az immunrendszert és a szívet, valamint serkenti a vérkeringést. A tea kúraszerű alkalmazása a cukorbetegekre is jó hatással van, mint ahogy a hormonproblémával küszködőknek is hatékony, és a népi hiedelem szerint a fagyöngy friss leve meddőség ellen is hatásos. A menstruációs görcsöket is hatékonyan oldja, de sikerrel alkalmazzák fejfájásra, érelmeszesedésre és orrvérzés csillapítására is.

fagyongy2.jpg ()

Hogyan készítsük el?

A fagyöngyteát kizárólag hidegen készítjük. Egy púpozott teáskanál fagyöngyöt adunk 1/4 liter vízhez, éjszakára állni hagyjuk, másnap kicsit felmelegítjük és leszűrjük. Erős hatása miatt csak a szakember által javasolt adagolásban fogyasszuk! Az adagok túllépése károsítja a májat, túlstimulálja az immunrendszert, allergizál. Gyermekeknél tilos alkalmazni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X