Főoldal > EGÉSZSÉG > Öt természetes tipp, hogy mindig fiatal maradj

Öt természetes tipp, hogy mindig fiatal maradj

fiatalságtermészetes
0

Írta: and

Tarts egy kis szünetet! A stressz hatására megugrik az adrenalin és kortizol hormon szintje, emiatt a vérnyomás is emelkedik és a szív hevesebben ver. Az év végi hajtásban a stresszt előidéző tényezők szinte percenként bukkannak fel, az adrenalin és kortizol pedig mind a fizikai mind pedig az érzelmi egészségünkre még nagyobb mértékben nyomják rá a […]

Tarts egy kis szünetet!

A stressz hatására megugrik az adrenalin és kortizol hormon szintje, emiatt a vérnyomás is emelkedik és a szív hevesebben ver. Az év végi hajtásban a stresszt előidéző tényezők szinte percenként bukkannak fel, az adrenalin és kortizol pedig mind a fizikai mind pedig az érzelmi egészségünkre még nagyobb mértékben nyomják rá a bélyegüket. Van egy technika, amellyel enyhítheted a stresszt, ez pedig egy mantra ismétlése – ez lehet egy szó, egy hang, egy kifejezés vagy egy fohász – ezt legalább tíz percen keresztül kell mondogatni.

Próbáld ki: Napi egy-két alkalommal, tíz-húsz perc erejéig ülj le egy csendes helyen, hunyd be a szemed, lazítsd el az izmaidat, egy kicsit mozgasd meg a fejed, a nyakad és a vállaidat, majd lélegezz mélyeket. Minden egyes levegő kifújásnál ismételd el a mantrádat. Ha ez megvan, még egy percig tartsd becsukva a szemed, és lassan engedd, hogy a mindennapi gondolatok visszaáramoljanak az elmédbe. Nem nyerte el a tetszésed a meditáció ötlete? Jógázz, vagy vegyél részt fizikai aktivitást igénylő és rendszeresen ismétlődő tevékenységben, például fuss a meditáció helyett. Összpontosíts a légzésedre, és figyelj a lépteidre is.

Fogyassz több zsírt!

Természetesen az egészséges zsírokra gondoltunk. Az omega-3 zsírsavak helyreállítják a kedélyállapotod, megőrzik a csontok erősségét és általuk megelőzhetővé válnak az öregedés látható jelei, hiszen csökkentik a testben lévő gyulladásokat is.

Próbáld ki: Egyél elegendő mennyiségű halat, főként lazacot, de a dióról se feledkezz meg! Ha viszont ezek nem tartoznak a kedvenceid közé, akkor szedj halolaj kapszulát!

fiatalos2.jpg ()Elég a punnyadásból!

A rendszeres edzéssel nemcsak fogyhatsz, feszesítheted az izmaidat, gondoskodhatsz a csontjaid egészségéről, felpörgetheted a hangulatodat, de még abban is segítségedre van, hogy az elméd élesebb legyen.

Próbáld ki: Szakíts időt a heti háromszor húsz perces edzésre! Fuss, biciklizz, ússz, táncolj – mozogj bármit, lényeg, hogy élvezd!

Érezd a szenvedélyt!

Aki volt már valaha fülig szerelmes, vagy volt egy olyan hobbija, amiért élt-halt, az pontosan tudja, hogy a szenvedély a legerősebb drog. Az élet őszinte szeretetére való képesség fokozza az önbecsülést, és bármily meglepő, de erősíti az immunrendszert, javítja a szív-, és érrendszer egészséget. És az ágyban tanúsított szenvedély is legalább ennyire fontos a fiatalság megőrzésének szempontjából.

Próbáld ki: Száműzd az unalmat és az elszigetelődést az életed minden területéről! A partnereddel éleszd fel újra a kettőtök közt lévő tüzet! Vagy keress új „szerelmet” olyat, ami mentális vagy fizikai erőfeszítést követel meg: kezdj el festeni, vagy készülj fel a következő félmaratonra. Keress valamit, aminek hála úgy érzed tele vagy energiával, aminek hatására, minden porcikáddal érzed, hogy élsz!

Jógázz!

Több energia, helyes testtartás, hajlékonyság, jókedv, és kevesebb stressz – ez csak néhány a jóga áldásos hatásai közül. Arról nem is beszélve, hogy anti-aging módszernek is kiváló. A jóga gyakorlatok alatti légzésről kimutatták, hogy oxigénnel tölti fel a sejteket, megszabadítja azokat a méreganyagoktól, de a jógával még a betegségek is megelőzhetők és a bőr is sugárzó lesz tőle.

Próbáld ki: Legalább hetente kétszer jógázz, vagy végezz olyan sportot, ahol a test és elme, hasonlóan jógához, szorosan együttműködik. Tele leszel energiával, növelheted a csonttömeget, és stressztelenítheted a szervezeted.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X