Főoldal > EGÉSZSÉG > Vitaminbomba nyalánkságok

Vitaminbomba nyalánkságok

diétaegészségrecept
0

Írta: and

Mártogass friss zöldségeket Sokak unalmasnak és íztelennek tartják a zöldségeket, pedig ezek az egyik legbiztosabb vitaminforrásaink. Hogy többször megkívánd őket, bolondítsd meg az alábbi szósszal, ezzel kiválthatod a zsírokban és üres kalóriákban gazdag tortillachipset és annak mártását. Az A- és C-vitaminokban bővelkedő nassolnivaló elkészítése gyors és egyszerű, ezért hamar a kedvenceddé válhat. Hozzávalók                                   A mártáshoz                   […]

Mártogass friss zöldségeket

Sokak unalmasnak és íztelennek tartják a zöldségeket, pedig ezek az egyik legbiztosabb vitaminforrásaink. Hogy többször megkívánd őket, bolondítsd meg az alábbi szósszal, ezzel kiválthatod a zsírokban és üres kalóriákban gazdag tortillachipset és annak mártását. Az A- és C-vitaminokban bővelkedő nassolnivaló elkészítése gyors és egyszerű, ezért hamar a kedvenceddé válhat.

Hozzávalók                                   A mártáshoz                  

brokkoli                                        ¾ csésze zsírszegény natúr joghurt
bébirépa                                         koriander
zeller                                              ½ teáskanál chili por
                                                       fokhagyma

Elkészítés

Elkészítése nem igényel különösebb hozzáértést: a mártás hozzávalóit egyszerűen keverd el, majd fogyaszd az előre felvágott zöldségekkel.

Gyümölcsös minipizza

Készíts gyülölcsbomba minipizzát az alábbi recept segítségével, ezúttal nem lesz utána lelkiismeret-furdalásod.

Hozzávalók

tönkölybúza tortilla
1/3 csésze málna/eper lekvár (cukor nélkül)
ricotta sajt
málna
szeder
fekete áfonya

csoki2.jpg ()Elkészítés

Helyezd a tortillákat a sütőlapra, majd kend meg a tetejüket lekvárral. Kb. 10 percig melegítsd a sütőben, míg a lapok át nem sülnek kissé, így azok ropogósabbá válnak. Utána vedd ki őket, és várd meg, míg ki nem hűlnek egy kicsit. Tegyél rájuk ricottát és gyümölcsöket, majd a maradék lekvárral kend meg őket. Végül vágd fel őket apró szeletekre, és kínálhatod is a vendégeknek.

Guava puding

Egy különleges és igazán finom puding, ami nem utolsó sorban szív-barát is.

Hozzávalók

¼ csésze kukoricakeményítő
4 csésze guavalé
¼ csésze barna cukor
2 tk. citromlé
6 ek. zsírszegény natúr joghurt
6 ek. pirított mandula

Elkészítés

Egy tálban keverd simára a kukoricakeményítőt és a guavalé negyedét, majd tedd félre. A maradék guavát hevítsd fel, szórd bele a cukrot, majd forrald, amíg az fel nem oldódik benne. Vedd lejjebb a hőfokot, és add hozzá az előzőleg elkevert elegyet. 5-6 perc keverés után csepegtess bele citromlevet. Végezetül merd ki pudingos tálakba, majd fedetlenül tedd a hűtőbe, és hagyd állni 3-4 órát. Díszítésnek szórd meg a tetejét egy kis pirított mandulával.

Gyümölcsös fondü

Igazán egyszerű recept, nem kell hozzá más, csak étcsokoládé és pár gyümölcs. Igazi vendégváró falatok, az édesszájúak non plus ultrája, és még egészséges is! Olvaszd meg a csokoládét – a legjobb, ha fondü készletet használsz, mert akkor végig híg marad –, majd mártogasd bele a gyümölcsöket. Ha hidegen szeretnéd fogyasztani, tűzdelj fel egy hurkapálcára például epreket, csepegtesd rá az étcsokit, és tedd a hűtőbe. Várd meg, míg megszilárdul, és már eheted is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X