Főoldal > EGÉSZSÉG > Az immunerősítés új sztárja: chia mag

Az immunerősítés új sztárja: chia mag

chia magimmunerősítő
0

Írta:

Valódi csodaszer a kevesek által ismert chia mag, mely többek között növeli az állóképességet, szabályozza a vércukorszintet, gyorsítja az anyagcserét és erősíti az immunrendszert. Az Aztékok ősi kincse gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint rostban és fehérjében. Bármilyen ételhez hozzátehető, kellemes ízű, az ételek zamatán nem változtat. A chia magyar neve spanyol […]

Valódi csodaszer a kevesek által ismert chia mag, mely többek között növeli az állóképességet, szabályozza a vércukorszintet, gyorsítja az anyagcserét és erősíti az immunrendszert.

Az Aztékok ősi kincse gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint rostban és fehérjében. Bármilyen ételhez hozzátehető, kellemes ízű, az ételek zamatán nem változtat.

A chia magyar neve spanyol zsálya. Apró fekete-fehér magja értékes élelmiszer, melyet már az inkák, aztékok, indiánok is fogyasztották. Júliustól szeptemberig virágzik, majd augusztustól szeptemberig érnek magjai.

Miért csodaszer?

Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, de megtalálható benne a cink, kálium, magán, niacin és thiamin is. Magas fehérjetartalmának köszönhetően képes kiváltani az állati fehérjét, a magas rosttartalom pedig az emésztésben van segítségünkre. Antioxidáns tartalma háromszor több mint az áfonyának, és háromszor több vasat is tartalmaz, mint a spenót. Kalciumban is gazdag: a tejnél ötször több található benne.

chia2.jpg ()

Amellett, hogy tele van vitaminnal, a chia mag növeli az állóképességet, fokozza az anyagcserét, utóbbinak köszönhetően a fogyókúrában is hasznát lehet venni, mivel gyorsan és hosszan jóllakottság érzetet kelt. A méregtelenítésben sem utolsó: segít eltávolítani a bélrendszerben felhalmozott salakanyagokat.

Wellnesscafe tipp:

Daráld le a magokat és add hozzá kedvenc süteményedhez. Laktat, de az elfogyasztott kalóriát nem növeli, a sütemény megszokott ízén pedig nem változtat. Otthoni kenyérsütéshez is kiváló: lenmag helyett ezt szórd bele a tésztába és úgy süsd meg.

Kiknek ajánlott a fogyasztása?

Egészséges életmódot követőknek, fogyókúrázóknak és sportolóknak ajánlott leginkább. Segít a pajzsmirigy problémákkal küszködőknek, de cukorbetegség, gyomorégés és reflux betegség esetén is. Alkalmas láz csillapítására, valamint fertőtlenítésre is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X