Főoldal > EGÉSZSÉG > Visszeresedik a lábad? Így szabadulj meg tőle!

Visszeresedik a lábad? Így szabadulj meg tőle!

betegségegészségvisszér
0

Írta:

Utazás kiállítás március első hétvégéjén[x] A látható visszerek nagyon

Utazás kiállítás március első hétvégéjén[x]

A látható visszerek nagyon zavaróak

A visszeresség általában veleszületett hajlam, kedvezőtlen munkakörülmény – jórészt álló foglalkozás -, illetve nőknél a terhesség következtében kialakult hormonális állapot megváltozása és a vénákra gyakorolt káros hatása következtében alakul ki. A jelenség hátterében a mély- és a felületes vénás rendszer közti nyomásviszonyok megváltozása áll, melyet a felületes illetve mélyvénákban kialakult billentyű elégtelenség okoz.

Mivel a jelenség sokszor – bár nem mindig – látható tünetekkel jár, a kanyargó kékes erek, és az esetleg később kialakuló fekélyek komoly gátlásokat okozhatnak a betegekben. Sokan nem csak a visszeresség miatt nem ajánlott szituációkat kerülik – mint például a túl meleg termálvíz, szauna, hosszantartó direkt napozás -, de szinte semmilyen körülmények közt nem hajlandók hosszú nadrág vagy szoknya nélkül mutatkozni. Ez hosszútávon akár az énkép romlásához, teljes visszavonultsághoz vezethet, amelyen a visszerek eltávolítása jelentősen javíthat. 

visszer2.jpg ()Nem csak esztétikailag zavaró

A visszerességnek ugyanakkor nem csak kozmetikai jelentősége van. A betegeknek tudniuk kell, hogy a visszeresség következtében kialakult vénás pangás károsítja a bőr vérellátását. Ebből következően könnyebben alakulnak ki gombás és más bakteriális fertőzések, melyek mikro-bőrrepedéseket okoznak. Ezek a gyulladásos folyamatokat indítanak be, elvezethetnek akár az orbánc kialakulásához is. Sőt, a folyamat közvetve trombózist, illetve nyirokérgyulladást okozhat. A visszeresség legsúlyosabb következménye a lábszárfekély kialakulása. Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ezt a vénás pangást maximálisan csökkenteni tudjuk.

Visszérműtétek- kíméletes rádiófrekvenciával

A visszerek kezelésében eddig a hagyományos lézeres műtétek tűntek a legkímélőbb eljárásnak. Ám az Fcare System rádiófrekvenciás készülékét még ennél is kíméletesebbnek bizonyult, hiszen sokkal kisebb hőmérsékleten éri el a kellő hatást és ez által enyhébb a környező szövetekre gyakorolt hatása is.

– A mikrohullámot használjuk fel a kezelésre, amely magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre. Az igen vékony, speciális tű 4 MHz frekvenciájú rezgése által kiváltott hőhatás elpusztítja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad. Az eljárás szinte fájdalommentes és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, és a nehezen elérhető a térdet és bokát is. A kezelést követően nincs szükség kompressziós harisnya alkalmazására sem – ismerteti dr. Sepa György.

A készülék egyszerű alkalmazása, a szövődménymentesség és az enyhe utólagos panaszok miatt alkalmas mind a kisebb oldalágak, mind a nagyobb fő vénatörzsek műtéti ellátására is. A beavatkozás altatás, gerincérzéstelenítés illetve vágás nélkül történik. Minimális traumatikus hatása következtében a beteg a harmadik napon munkába állhat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X